Fotograf u 14-ici izgubio mobitel, pa otkrio neočekivan rasplet: ‘Godina fotkanja, istraživanja po Zagrebu..To neću više vratiti..’

foto:pexels

Koliko puta ste već čitali da netko traži izgubljeni mobitel, bicikl ili neku stvar koja nema toliku materijalnu, koliko sentimentalnu vrijednost. Ishod je u većini slučajeva bio isti – stvari nisu bile pronađene, a oni koji su ostali bez istih, vjerojatno su se odmah po saznanju da im nešto nedostaje pomirili s tim kako to više nikad neće vidjeti.

Isto se dogodilo i muškarcu koji je u 14-ici ostavio mobitel. Kako sam navodi na mobitelu je imao jako puno fotografija koje je trebao poslati onima koji su ih naručili, jer očito da je riječ o fotografu. Možete li zamisliti kako je fotografu kad ostane bez svojih fotografija? Nešto kao kad vaš pas izgrize dokumente ili zalijete diplomski kavom. Čak ni to nije usporedivo, jer diplomski se ponovo napiše, dokumenti se ponovo izrade, ali vratiti fotografije koje ste imali samo na tom jednom uređaju, a da niste napravili neki backup plan u slučaju krađe ili kvara uređaja, to može biti prilično loše.

No, ovo nije priča s lošim završetkom- Ovo je priča koja vraća vjeru u ljude, dokaz da ima jako puno građana koji su pošteni i koji se neće okoristiti o tuđoj nesreći.

Naime, nakon što se fotograf pomirio s tim da svoj mobitel vjerojatno više nikad neće vidjeti, nije ni slutio da je mobitel pronašla osoba koja si se je dala truda pronaći vlasnika.


Gospođa Vlatka iz Utrina osoba je koja je fotografu, ali i ostalima koji su pročitali njegovu poruku uljepšala dan!

Iustracija/foto:pexels
“Danas sam u tramvaju broj 14 ostavio mobitel.. Na mobitelu sve fotke koje imam, pošto eto nikako da ja pređem na laptop sa fotica sve prebacujem na mob.
Izlazim iz tramvaja muzika na slušalicama prestaje.. Ok.. Pao je?
Gledam oko sebe.. Nije pao.. On je ostao u tramvaju i vjerovatno je već na Frankopanskoj… Super.. Šta mi preostaje.. Nadati se da će ga pronaći netko i nazvati broj iz imenika… Jer u tom mobu nemam karticu.. Sim karticu.. Samo fotke i muzika bez koje ne mogu fotkat, zašt.. Ne znam… Čudan sam.
Pomirio sam se sa mobom.. Ali fotke… Ej.. Godina fotkanja.. Istraživanja po Zagrebu.. To neću više vratit..
Ubit ce me i Andreja.. Nisam joj sve fotke poslao.. Kasnim..ubit će me tak svi koji čekaju jedan dan da mi se spoji da sve to pošaljem.
OK mrtav ću bit.. Al’ šta sad.. I dalje ja žalim za fotkama..
Kreće potraga.. Objave.. I naravno ide aha.. Ziher će ti ga netko vratiti..
Hoće
Žena, iz Utrina Vlatka se zove.. Vratila ga je.. Dala si je truda otvorila imenik i nazvala često zvan broj od Irine  ..
Ima li dobrih ljudi?
Ima!!!
I uvijek i zauvijek moj moto
“Dobro je činiti dobro”
Hvala Vam Vlatka!”, napisao je fotograf.

Komentari