(FOTO) Rasprodaja biljaka u Botaničkom oduševila je Zagrepčane: U redu se čekalo satima!

Ovoga vikenda Botanički vrt grada Zagreba organizirao je rasprodaju biljaka koja se već tradicionalno održava početkom listopada.

Tijekom godine, njihovi vrtlari marljivo uzgajaju i razmnožavaju razne vrste biljaka iz njihove Zbirke (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) s ciljem održavanja raznolikosti vrta. S obzirom na dolazak hladnijeg vremena, djelatnici Botaničkoga svake godine organiziraju rasprodaju viška biljaka, kako bi očuvali biljke za koje su se brinuli tijekom cijele godine. Biljke su razmnožavane klasičnim „starinskim“ metodama, pa ako ste bili na rasprodaji, mogli ste zamijetiti da ne izgledaju poput onih iz cvjećarne. No, upravo ih to čini jedinstvenima, a ono što je bitno jest da su i dalje zdrave i otporne.

Potencijal ove rasprodaje Zagrepčani su itekako uvidjeli, te su u subotu, prvi dan događaja, strpljivo čekali u redu i po nekoliko sati. Sobne biljke rasprodale su se već nakon samo dva sata, što nije smanjilo broj posjetitelja koji su bili ustrajni u kupnji biljke. Kupci su punili platnene torbe, kašete, pa čak i tačke, naravno pridržavajući se epidemioloških mjera. Ljubazne vrtlarice na blagajni ovisno o biljki koju ste kupile, dijelile su letke s točnim uputama kako se brinuti o njoj.


„Dragi prijatelji i posjetitelji, od srca vam hvala na odazivu! Nevjerojatno je vidjeti da u “današnje vrijeme” (u svakom smislu) toliki ljudi NIČIM IZAZVANI satima čekaju u redu kako bi si kupili BILJKE – a da ih to nitko ne tjera, nitko ne nagovara i, dapače, “ne daju se sterati” niti kad proglasimo da smo ovo ili ono rasprodali! Hvala vam!“, napisali su iz Botaničkog na svome Facebook profilu nakon prvog dana rasprodaje.

Već drugi dan, broj biljaka sveden je na minimum, pa tako i gužva u Botaničkom, a posjetitelji u nedjelju kupovali su posljednje drvenaste biljke, trajnice, mesožderke i ruže. Ovogodišnju rasprodaju na sreću posjetitelja i vrtlara proglasili bismo izuzetno uspješnom, te s nestrpljenjem iščekujemo sljedeću.

Komentari