DRIVE IN KULTURA: Na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu odvija se pravi spektakl

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Drive in kultura, putujući program glazbe i filmskih uspješnica za posjetitelje u automobilima, otvorio se u petak, 14. svibnja na parkiralištu Hale V iza Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu.

Osim projekcija filmova do nedjelje, 16. svibnja, na tom će se prostoru održati zabavni program, počevši od otvorenja čiju režiju radi kazališna redateljica i glumica Arija Rizvić.

Publiku će kroz program voditi glumice Iva Kraljević i Josipa Anković, dok je za VJ-ing i vizualni dojam zadužen dizajner svjetla Ivana Lušičić Liik, najavili su organizatori.

U glazbenom dijelu programa u petak nastupa Ida Prester, koju je publika upoznala kroz njezin nekadašnji bend Lollobrigida, a sada predstavlja pjesme „Minuta“, „Šansa“ i „Sad“ sa sasmostalnog albuma.


Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Subota je rezervirana za Jana Kinčla, DJ-a, skladatelja, producenta i live-act performera koji žanrovima housea i techna prilazi s osobitim razumijevanjem njihovih tradicijskih korijena, pa se u njegovim setovima, kao nigdje drugdje, posve opipljivo može osjetiti iscjeljujuća snaga ove glazbe za duh i tijelo, ističe se u najavi.

Kako se dodaje, bogat glazbeni background, dugogodišnja pozicija u samom vrhu underground plesne glazbe kao i sklonost pomicanju kreativnih granica osobna su iskaznica zagrebačkog DJ-a Pepija Jogardea, koji će posljednju, nedjeljnu večer pretvoriti u raskoš raznovrsnih beatova.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Filmski program donosi prošlogodišnjeg pobjednika Pula film festivala, “Tereza37” Danila Šerbedžije i prije službene kino distribucije, a na programu dugometražnih filmova je i “Mare” redateljice Andree Štake te “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa” Dalibora Barića.

Uz dugometražne, početak svake večeri donosi i najbolje od najboljih kratkometražnih filmova: prvi hrvatski igrani film na temu pandemije, “U šumi” redateljice Sare Grgurić, kao i festivalske pobjednike, portugalski film “Nevidljivi junak” redateljice Cristèle Alves Meira te vizualno raskošan animirani film “Arka” Natka Stipaničeva.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kako je priopćeno, uz ulaznice po cijeni od 100 kuna, koje se naplaćuju po automobilu, a ne po osobi, dobivaju se poklon paketi.

Komentari