Donirajte začinsko bilje i podržite humanitarnu akciju ‘Začin ljubavi’

Udruga La Verna pokrenula je humanitarnu akciju donacija začinskog bilja palijativnim bolesnicima. Trenutačna situacija dodatno je otežala brigu i mogućnost posjeta palijativnim bolesnicima i upravo zato je osmišljen „Začin ljubavi“.

U sklopu ove humanitarne akcije, građani mogu donirati začinsko bilje palijativnim bolesnicima koje osobno poznaju, a u suprotnom volonteri odnose donirano bilje jednom od bolesnika kojeg obilaze. U nedjelju, 13. rujna, građani su imali priliku donirati te kupiti simbolično začinsko bilje na štandu La Verne u sklopu Projekta Ilica Q’Art.

Od početka online donacija primijećen je pojačan interes za ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju. Glavni cilj akcije „Začin ljubavi“ je prikupiti sredstava za unaprjeđenje palijativne skrbi. No, jednako je važan i drugi aspekt akcije, kojim pokazujemo palijativnim bolesnicima da nisu sami, već okruženi ljudima koji su spremni pomoći. Ovaj mali znak pažnje od posebne je važnosti zbog trenutačne situacije koja je dodatno izolirala palijativne bolesnike od društva.

„Na svjetskoj razini, tek 15 posto palijativnih bolesnika prima skrb koja im je potrebna, što su poražavajući podaci. Ovom simboličnom humanitarnom akcijom, želimo unaprijediti palijativnu skrb u Hrvatskoj. Lijepo je vidjeti da građani pokazuju interes za pokrenutom akcijom, jer mali znak pažnje nekome može uljepšati dan.“, izjavila je Blaženka Eror Matić, predsjednica udruge.


Svježi i ekološki proizvodi na vašem kućnom pragu: Jeste li znali da u Zagrebu postoji dostava iz OPG-ova?

Komentari