DIVNI PRIZORI! Emotivan video posvećen glavnom gradu: ‘Želio sam pokazati da je Zagreb, usprkos svim nedaćama, i dalje jak i lijep’

Screenshot YT

Mladi Zagrepčanin Luka Vytautas Vinskis odlučio je svima dočarati ljepotu glavnoga grada, napravivši četverominutni video koji naprosto ostavlja bez daha i budi mnoštvo emocija.

24-godišnji Luka je na ovome projektu pod nazivom “A moment in Zagreb” radio od početka godine. Potaknula ga je ljubav prema gradu i želja da pokaže da je Zagreb usprkos svim nedaćama koje su ga snašle ove godine, još uvijek jak i lijep.

“Unutar nekoliko mjeseci Zagreb je prošao (i još uvijek prolazi) nekoliko teških trenutaka, od pandemije do potresa. Nije se slomio. Od početka godine do danas radim na projektu imena “A moment in Zagreb” koji bi trebao dočarati ljepotu našeg grada. Nije bilo moguće sve staviti unutar četiri minute, ali nadam će se svidjeti svima koji Zagreb vole i u njemu žive”, rekao nam je Luka.


Ljudima koji ikad nisu posjetili Zagreb poručuje da mu daju priliku, da osjete njegov šarm, svaku ulicu, svaki park, svaki trg. Svakim korakom zagrebačkim ulicama otkrit će nešto novo.

Zagreb je grad za svakoga. Od stare jezgre do muzeja, kazališta, parkova, jezera Negdje je mističan, vrckav, moderan, star, mlad, zaigran, ozbiljan, a negdje sve u jednom. Bez obzira što se konstantno širi, nije izgubio svoju autentičnost i osobnost”, opisao je Luka svoj grad, te kazao kako voli svaki dio Zagreba.

“Volim svaki zvuk tramvaja po pruzi, svaki most, park i ulicu, svaki pucanj topa u podne, jutarnju gužvu i večernji mir. Volim ga zato kaj je moj. Zagrebačkim ulicama cesta mog života teče”, rekao nam je ovaj mladić.

Komentari