DELA SE, DELA: Na okretištu Črnomerec radovi idu punom parom

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Radovi na terminalu Črnomerec odvijaju se punom parom. U tijeku je asfaltiranje okretišta autobusa koje je zbog toga premješteno na Ilicu, Selsku i Zagrebačku cestu. Obnova okretišta nastavak je prijeko potrebnih radova koji su na Črnomercu trebali započeti još 2019. godine.

“Šarafit ćemo prije ljeta”, izjavio je sada pokojni gradonačelnik Milan Bandić još 2018. godine. To se nije ostvarilo, s obzirom da je samo za izradu projekta bilo potrebno godinu dana. Projekt je bio izmijenjen zbog dodatnih zahtjeva ZET-a, prenio je tada Večernji list.

S radovima se napokon krenulo, ali okretište Črnomerec daleko je od cjelovite obnove. Osim sanacije asfalta koja je upravo u tijeku, zamijenjene su dotrajale, hrđave nadstrešnice koje su svakodnevno prijetila putnicima koji su ispod njih tražili zaklon od kše ili jakog sunca. Međutim, nove ostakljene nadstrešnice znatno su manje i ne nude zaklon od sunca, tako da će putnicima vjerojatno biti znatno manje od koristi.

Osim nadstrešnica, u planu je i postavljanje LED svjetala, podzemnih spremnika za otpad, te postavljanje sanitarnog čvora koji će zamijeniti dosadašnje Toi-Toi kabine. Ukupna vrijednost projekta je oko 9.5 milijuna kuna.


Okretište na Črnomercu pušteno je u promet 1980. godine.  Nije bilo obnavljano od 1986. godine, a u posljednjih tridesetak godina znatno se povećao broj autobusnih linija. Velike gužve i čekanje i do tri autobusa na jednom peronu svakodnevna su pojava, a s obnovom asfalta građani barem više neće morati hodati po rupama u betonu kako bi stigli do svoje postaje.

Komentari