Božićna bajka počinje na Kaptolu! Otkrivamo kako doznati sve o blagdanskoj tradiciji i zanimljivostima starih Zagrepčana

Foto: Ana Korenić

Šetajući Kaptolom, sigurno ćete sresti Ivu Sillu. Iva je turistički i interpretacijski vodič baštine, a njezin je rad višestruko nagrađivan. 2016. godine Ivine su ture proglašene kao jedne od deset najboljih tura u Europi prema britanskom listu The Guardian.

Mistiku i legende, Iva voli od malena, tako da su ture metropolom za nju pravi gušt. S obzirom da smo u razdoblju najljepšeg doba u godini, Iva vodi prigodnu turu pod nazivom “Zagrebačka božićna bajka“.

Foto: Ana Korenić

U šetnji s Ivom, imat ćete prilike upoznati božićne običaje, saznati kako su izgledale prijašnje zime, koje su to zimske anegdote starih Zagrepčana i još pregršt toga.

Ture na engleskom odvijaju se četvrtkom i nedjeljom u 11 sati, a s obzirom da turista u Zagrebu zbog padnemije koronavirusa baš i nema, Iva ovu zanimljivu šetnju održava i na hrvatskom. Tura traje oko dva sata, a započinje ispred zagrebačke katedrale gdje će vas dočekati prigodno obučena i nasmiješena Iva.


Stoga ako želite doživjeti djelić zagrebačke božićne čarolije zajedno sa svojim najmilijima, za turu se prijaviti možete ovdje.

Komentari