NE ŽELITE IZGLEDATI KAO DRUGI? Christabel će vam izraditi originalne afričke pletenice (FOTO)

Nekoć su ovakve frizure bile rezervirane samo za velike glazbene zvijezde, a sada su dostupne i u Zagrebu.

Iza imena Afrodiva krije se vješta Christabel koja izrađuje afričke pletenice. Zagreb je postao njezin dom prije osam godina, a otkrila nam je baš sve što morate znati prije nego što “dođete pod njezine ruke”.

Od Zambije do Zagreba

Christabel se ovim poslom bavi već 15 godina, a ubrzo je hobi pretvorila u posao.

“Porijeklom sam iz Zambije. Pletenice radim od svoje 13 godine”, kaže Christabel i dodaje kako ima 15 godina iskustva u tom poslu.


13621546_132558340506268_616619146_o

“U Zagrebu živim 8 godina a pletenice sam radila svojim prijateljicama u Hrvatskoj iz hobija, a onda su njihove prijateljice tražile isto i tako se krug počeo širiti”, prisjeća se i nadodaje kako u
Hrvatskoj ima par cura ( Hrvatica ) koje se profesinalno bave izradom pletenica i od toga žive.

Za njih kaže kako je to je više improvizacija nego originalno pletenje.

“To je kao da netko u Africi radi vaš ( Hrvatski ) kulen. Obzirom da sam tamnoputa tako je nastalo i ime salona – Afrodiva”, kroz osmijeh govori naša sugovornica.

Pitanja za sve koji žele imati afričke pletenice

Je li sama izrada dugotrajan proces? Što s onima koji nemaju dugu kosu?

-Izrada pletenica u Afrodivi traje oko 8h – u tom vremenu napravimo i jednu pauzu od 30 minuta za ručak. Bitno je da si odvojite dovoljno vremena za pletenice jer iako smo jako brzi u izradi pletenica ipak trebate sjediti 8h – ali fotelja je udobna.. 🙂

13570202_132538443841591_1392656361_o

 

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Duljina vaše kose NIJE bitna.Vi odaberite dužinu pletenica koje želite a mi je produžimo ekstenzijama po potrebi.[/box]

Ekstenzije se uvijek koriste kako bi se dobilo na bogatom volumenu kose ( 3-4 paketa kose – mi koristimo premium kvalitetu kose ), pletenice moraju biti min 7-10 cm dulje nego što je vaša prirodna kosa. Ni ekstenzije nisu problem kada je riječ o pletenicama.

Postoje dva stila pletenica

Christabel pojašnjava kako se generalno može govoriti o dva glavna stila pletenica.

Braids – klasične “box braids” pletenice.
Cornrows – pletenice pletene uz samo tjeme.

“U Americi, gdje su pletenice jako popularne,  ta dva stila se mješaju u više od 50 različitih kombinacija. Kombiniraju se debljina, boja, oblik, gustoća i dužina. Također možete napraviti samo 3 ili 4 pletenice sa strane, a ostatak da bude vaša prirodna kosa i slično”, tvrdi ova djevojka.

Pletenice su uvijek popularne

Frizura koju je nosila Kleopatra popularna je i danas.

“Gotovo da nema žene u svijetu koja u jednom trenutku nije imala neki oblik pletenica. Najčešće se to vidi na vjenčanjima i svečanim frizurama”, tvrdi i dodaje kako ih vole i poznate Hrvatice. Gotovo svaka žena iz showbussinesa je u jednom trenutku imala neki oblik pletenica.

[box type=”success” align=”” class=”” width=””]Pletenice su frizure koje postoje preko 3000 godina ( nalaze se uklesane u kamenu još od naših pra-predaka )Sjetimo se samo Kleopatre, ISIS, čak i sami faraoini su ih imali.U Velikoj Britaniji pletenice su obavezni dio odore sudaca i pravnika[/box]

13608074_132538420508260_582023845_n

“U Afrodivu dolaze mame koje su dovele kćerke na par pletenica do osoba os 50+ godina”, kaže Christabel i nadodaje kako nema pravila ni kod izbora zanimanja jer su klijenti svi, od učenica preko poslovnih žena do odvjetnica, sutkinja.

Dolaze i muškarci, muzičari, nogometaši te uglavnom induvidualci koji ne žele izgledati isto ili slično kao svi ostali. Nije tajna ni da svjetski poznate osobe imaju frizuru s pletenicama barem jednom ili dva puta godišnje.

AFRODIVA KAŽE: “Prije dolaska morate znati ovo”

– Dužinu pletenica
– Boja – obojati se u boju koju želite PRIJE pletenica ( imamo sve boje pletenica )
– Debljina (tanje ili deblje )
– Stil – možete izguglati ili izabrati neke iz galerije afrodiva radova
– Možete mješati boje pletenica po želji i preferencijama, nema ograničenja
– Doći sa OPRANOM kosom
– Da bi smo ubrzali postupak izrade pletenica trebali bi nam poslati sliku vaše ( boje ) kose

13624893_132538413841594_1790934973_n

“Kada klijent dođe prođemo još jednom sve što smo dogovorili i čak na licu mjesta mijenjamo (debljinu, boju i stil ). Obzirom na cijeli proces – sveli smo na minimum mogući nesporazum”, kaže i nadodaje kako o kvaliteti njezinih radova svjedoči i Facebook stranica. Naime, tamo nemaju manju ocjenu od pet, tako da smatra kao nisu imali nezadovoljne klijente.

Održavanje i njega

Afrodiva koristi premium kvalitetu kose s kojom možete raditi sve kao i s prirodnom- šamponiranje/ pranje/ more/ plivanje/ sauna/ treniranje – nema ograničenja za svakodnevne aktivnosti.

“Nije potrebno, ni preporučljivo šišanje prije pletenica, a one ne uništavaju vašu kosu, čak ju i štite od vanjskih utjecaja”, kaže naša sugovornica.

Ona ističe da: “AFRODIVA PLETENICE NE “SPALJUJU ” vrhove pletenica,  kako to rade ostale “majstorice” na terenu.  Vrh pletenice izvodi se ( plete ) na prirodan način bez uništavanja vaše kose i/ili pletenica”

 Što kada netko više ne želi nositi pletenice?

Trajanje pletenica ovisi o brzini rasta vaše kose, a postoji i “popravak izrasta.

“Trajanje ovisi o brzini rasta vaše kose  to je potpuno induvidualno, ali obično je potrebno do 6 mjeseci. Izrast na početku tjemena se može “popraviti” po volji ( preplesti ) da produžite vijek trajanja pletenica”, kaže Christabel. Kada izrast po vašoj procjeni postane prevelik kosa se rasplete za cca 1h.

Ako ste se odlučili za ovu nesvakidašnju frizuru salon Afrodiva potražite na adresi Stubička 7.

>>> MLADI FRIZERI KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Britvom i škaricama stvaraju umjetnost (FOTO)

Komentari