Svjetska zrakoplovna kompanija traži pojačanje: Evo kako se možete prijaviti

Media Val

Svi oni koji žele iskusiti kako je to biti dio najveće svjetske međunarodne avikompanije i svoje radno mjesto preseliti na desetak tisuća metara visine, sada to imaju mogućnost jer Emirates organizira Dan otvorenih vrata za nove članove kabinskog osoblja i poziva hrvatske kandidate da se pridruže multikulturalnom timu.

Zainteresirani kandidati iz kontinentalne regije mogu doći na Dan otvorenih vrata u ponedjeljak, 19. kolovoza u 9 sati u hotel Westin Zagreb dok kandidati koji dolaze iz Dalmacije mogu u svojim kalendarima zabilježiti srijedu, 21. kolovoza u 9 sati u hotelu Ora u Splitu.

Emirates trenutno zapošljava više od 200 članova kabinskog osoblja iz Hrvatske, a Hrvati su jedna od 135 nacionalnosti kabinskog osoblja koje brine o putnicima na njihovim letovima.

Nove pozicije otvorene su za žene i muškarce. Zainteresirani kandidati trebaju doći s ažuriranim životopisima na engleskom jeziku te novijom fotografijom. Iako nije obvezno, kandidatima se preporuča da ispune online prijavnicu putem internetske stranice Emirates Group careers prije dolaska na Dan otvorenih vrata. Više informacija i detalja o selekcijskom postupku možete pronaći ovdje.


Postoji niz uvjeta koje kandidati moraju ispunjavati kako bi konkurirali za navedene pozicije, uključujući navršenu 21 godinu u trenutku priključivanja kompaniji i obvezan minimalni doseg od 212 centimetara prilikom stajanja na prstima. Uz to, Emirates traži kandidate koji odražavaju vrijednosti koje kompanija njeguje, poput profesionalnosti, empatičnosti, progresivnosti, vizionarstva i kozmopolitskog svjetonazora. Kandidati se trebaju pripremiti na mogućnost da će na selekciji morati provesti cijeli dan, a oni koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni o terminu i lokaciji dodatnih selekcijskih procesa.

Članovi kabinskog osoblja zaposleni u aviokompaniji Emirates dobivaju cjelovit “paket” koji uključuje različite pogodnosti poput neoporezivih prihoda, besplatnog zajedničkog smještaja u visokokvalitetnim smještajnim jedinicama u Dubaiju, besplatan prijevoz do i od radnog mjesta, zdravstveno i dentalno osiguranje te ekskluzivne popuste na kupovinu i različite aktivnosti u slobodno vrijeme tijekom boravka u Dubaiju i druge.

Hrvatice Ivana Trojanović Sopić i Anamarija Vučičević podijelile su najvrjednija iskustva koja su stekle tijekom inicijalne obuke u školi Emirates Aviation Academy.

Ivana cijeni vrijeme koje je provela tamo kao i znanja i vještine koje je svladala: “Tijekom obuke steknete samopouzdanje te naučite kako pristupiti putnicima različitih nacionalnosti i kultura. Obuzme vas ponos kad vidite svoje rezultate nakon obuke i koliko ste toga postigli. Postanete timski igrač, naučite raditi za veće i bolje dobro i naposlijetku spoznate kako biti odličan vođa. U školi Emirates Aviation Training Academy uče nas kako biti obazriviji te tamo postajemo dio velike kozmopolitske obitelji.”

“Tijekom obuke jedna od najvažnijih stvari koju sam naučila je kako pravilno reagirati u kriznim situacijama. Treningom se gradi samopouzdanje kako bi se stečena znanja primijenila u svakodnevnom životu, pogotovo kad je riječ o medicinskoj obuci pa tako sad mogu procijeniti određena medicinska stanja i pravilno reagirati što smatram velikom prednošću”, zaključuje Anamarija.

Media Val

Komentari