METRO CASH&CARRY HRVATSKA: Dobio certifikat za najboljeg poslodavca u Europi

Facebook

U četvrtak 25. veljače u Amsterdamu, tvrtki METRO Cash & Carry Hrvatska institut Top Employers uručio je certifikat Top Employer za najboljeg poslodavca u Europi i u Hrvatskoj.

METRO je zaslužio certifikat jer je ostvario najviše standarde izvrsnosti u uvjetima koje pruža svojim zaposlenicima. U usporedbi sa 717 tvrtki iz cijelog svijeta koje su sudjelovale u istraživanju, rezultati METRO-a nadmašili su 61% certificiranih kandidata.
“Zadovoljstvo mi je i čast u ime METRO-a preuzeti certifikat za Top Employera u Hrvatskoj i Europi. Naša tvrtka je jedinstvena i želim iskoristiti ovu priliku kako bih zahvalila METRO-u što mojim kolegama i meni daje slobodu da odaberemo drukčiji put ka ostvarenju ciljeva. Rezultati istraživanja instituta Top Employers pokazuju kako programi koje smo razvili zaposlenicima omogućuju razvoj i ostvarivanje potencijala. Nastavit ćemo raditi u smjeru koji je METRO-u osigurao mjesto među najboljim poslodavcima u Europi”, izjavila je Nela Bučević, direktorica odjela ljudskih resursa i korporativnih komunikacija METRO Cash & Carry.

Iznadprosječni rezultati

Certifikat Top Employer temelji se na neovisnom, revizijskom i činjeničnom procesu. Istraživanje se sastoji od pitanja koja pokrivaju gotovo 600 različitih procesa i programa tvrtke i detaljno analiziraju devet tematskih cjelina: strategiju razvoja talenata, upravljanje ljudskim resursima, proces zapošljavanja i uvođenja u posao, učenje i razvijanje, razvoj rukovodstva, upravljanje karijerom, povlastice i kompenzaciju te korporativnu kulturu. U osam tematskih cjelina METRO Cash & Carry Hrvatska ostvario je iznadprosječne rezultate.


Institut Top Employers sa sjedištem u Nizozemskoj od 1991. godine izdaje certifikat tvrtkama koje ostvaruju najviše standarde u uvjetima za svoje zaposlenike. Certifikat se temelji na analizi objektivnih i mjerljivih parametara koji ukazuju na uvjete koje poslodavac nudi zaposlenicima te na to kako poslodavac osigurava kvalitetne inicijative za profesionalni i osobni razvoj zaposlenika.

Komentari