ZAGREB DOBIVA NOVOG PRVOLIGAŠA: Rudeš i Hrvatski Dragovoljac u međusobnom susretu odlučili o putniku u HNL!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Veliki korak prema povratku u HNL napravili su nogometaši Hrvatskog dragovoljca. U velikom drugoligaškom derbiju – u koji su ušli kao prvoplasirani s dva boda prednosti u odnosu na Rudeš – slavili su na gostovanju protiv izravnog konkurenta s 2:0.

Tri kola prije kraja sada je prilično izvjesno da imamo novog-starog prvoligaša, bilo bi gotovo nevjerojatno da ‘Crni’ uspiju prosuti toliku prednost. Makar, u nogometu je sve moguće…

Rudešani, koji do jučer više od dva mjeseca nisu znali za poraz, imat će za čime žaliti. Njihov ubojiti napadač Besart Abdurahimi pri rezultatu 0:0 u 65. minuti promašio je jedanaesterac koji bi, vjerojatno, cijelo prvenstvo usmjerio drugačije.

No, ovako je junak postao dragovoljčev ‘jocker’ Luka Viduka. Mladić iz Zadra na posudbi iz Lokomotive ušao je u igru i prvo doveo goste u vodstvo u 78. minuti, a potom i asistirao Karlu Periću za konačnih 0:2.


Dragovoljci sada imaju 65 bodova, dok Rudeš i BSK iz Bijelog Brda imaju po 60. BSK ima utakmicu manje, ali ne i licencu za 1.HNL tako da su u ovoj borbi samo promatrači.

Komentari