VUKOVI SLOMLI ADRIA OIL ŠKRLJEVO! Cibona odličnom igrom osigurala polufinale prvenstva Hrvatske

Photo: KK Cibona

Cibona je i u drugoj četvrtfinalnoj utakmici slavila protiv Adria Oil Škrljeva i time se plasirala u polufinale prvenstva Hrvatske, a rezultat je bio 87-71.

Najbolji među Vukovima bili su Krešimir Radovčić koji je zabio 20 poena uz 5 asista, Darko Planinić je ostvario double-double učinak sa 17 poena i 12 skokova, a pratio ih je Mateo Drežnjak sa 15 poena, 2 skoka i 2 asista.

Polufinale će se igrati sa Splitom u seriji koja se igra na dvije pobjede, a prvi susret je na rasporedu u Splitu u ponedjeljak (termin će se odrediti naknadno).

“Čestitam mojim igračima na prolasku u polufinale, a također i ekipi Škrljeva na dobroj seriji. Odlično su odigrali i da su završili kao peti, mislim da su mogli do polufinala. Mi se okrećemo polufinalnoj seriji. Spremamo se dalje, nemamo previše vremena za analize i nadam se da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu”, rekao je Vladimir Jovanović.


Krešimir Radovčić je dodao kako je ovo bila tvrda utakmica.

“Više puta smo ih lomili, a oni su se vraćali. Međutim, od početka se vidjelo da smo unutra, da želimo dobiti i da povratak u Zagreb bez pobjede ne dolazi u obzir. Moram reći da mi je poseban gušt igrati s Planinićem jer imam osjećaj da igramo dosta godina skupa. Daka je najbolji centar s kojim sam igrao. Kako nas dvojica otvaramo prostor za sebe, tako i za cijelu ekipu. Posebno smo kliknuli u ‘pick and roll’ igri i to ide stvarno dobro. Trebamo samo ovako nastaviti”, poručio je.

“Znali smo da će biti dosta teška utakmica. Škrljevo je uvijek neugodna ekipa na svom terenu. Split su dobili, namučili su i Zadar. Držali smo ritam cijelo vrijeme i Škrljevo je moralo energetski pasti i to smo iskoristili”, kazao je Toni Nakić.

ADRIA OIL ŠKRLJEVO – CIBONA 71-87 ( 14-18, 15-23, 29-21, 13-25)

Komentari