Vlasnici teretana na koljenima: ‘Od 1. veljače otvaramo vrata, pa da vidimo. Sad je dosta!’

foto:pexels

Nakon što su nešto manje održavali sastanke, Stožer je odlučio koja će popuštanja mjera ići od 1. veljače. Sve je to minimalno, a puno je nezadovoljnih.

Jedni od njih su i vlasnici fitness centara. Oni i dalje ostaju ‘pod ključem’. Dopuštaju se samo sportske aktivnosti na otvorenom te treniranje u balonima i bazenima.

Neki će, nezadovoljni tom odlukom, 1. veljače ipak otvoriti svoja vrata korisnicima.

“Naše firme i sportske udruge nije otvorio ni stožer, a ni Vlada RH, tako da nemaju pravo ni zatvarati. Dosad smo slušali, ali sad je dosta. Od 1. veljače 2021. otvaramo vrata našeg centra, pa da vidimo što će se dogoditi”, rekao je vlasnik, osnivač i predsjednik Stožera Kondicijskog centra Sisak, Alen Preldžić za Jutarnji.


Pojasnio je kako su se odlučili na to jer novca više nemaju.

“Imamo nekih 200 kvadrata i moći će dolaziti samo naši članovi, prema kvadraturi može biti devet osoba plus trener. Svi će imati masku, dezinficijensi će biti dostupni i pridržavat ćemo se svih mjera. Želimo pokazati da mi nismo izvor zaraze”, rekao je vlasnik Spartaka.

Upitan što ako dođu inspektoru i ispišu kazne, Preldžić je rekao da je to sve što se može učiniti jer se s računa ne može naplatiti jer novca nema.

I vlasnik Orlando Fitness Grupe, Orlando Lopac, pismom se obratio članovima neformalne inicijative fitness zajednice.

“U pravnom smislu, u nekom duljem vremenskom periodu vidjet će se što će donijeti zahtjev za ocjenom ustavnosti odluke o produljenju obustave rada od 8. siječnja 2021. do 31. siječnja 2021. predan u utorak 26. siječnja 2021. primarno sa svrhom i ciljem kako bi se u slučaju pozitivne ocjene dobila pravna i zakonska osnova sprečavanja moguće budućih, novih, neosnovanih i neutemeljenih zabrana rada, otvorila opcija traženja dodatnog financijskog obeštećenja izgubljenih prihoda i, naravno, bezuvjetno skinula trenutno važeća zabrana rada”, rekao je Lopac.

Komentari