(VIDEO/FOTO) ‘MEDALJE IDU VAMA, PUBLIKO!’ Najbolji igrač prvenstva publici se zahvalio na podršci

Nino Matić / Zagreb.info

Hrvatska rukometna reprezentacija sinoć je poražena u finalu protiv Španjolske na Europskom prvenstvu. Naši su Kauboji osvojili srebro zlatnog sjaja, a rukometna euforija obuzela je cijelu zemlju. Rukometaši su noćas nešto poslije 01.00 sata sletjeli u zračnu luku Franjo Tuđman, gdje ih je dočekalo tristotinjak najvatrenijih navijača.

Danas od 12.30 sati, na glavnom zagrebačkom trgu za njih je organiziran doček.


Doček reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski rukometni savez, okupljanje navijača očekuje se iza 11 sati, a dolazak reprezentacije na Trg bana Jelačića očekuje se u 12:30 sati.

13:15 Stigao je Mate Bulić. Naši reprezentativci iz Hercegovine dočekali su ‘zemljaka’, a uslijedio je hit Mate Bulića koji je stigao na pozornicu i otpjevao pjesmu ‘Moja Hercegovina’! Raspjevani su bili Karačić, Mandić, Hrstić, Marić, Šego, Šarac, Musa.

13:10 Rukometašima se kratko zahvalio gradonačelnik Bandić. Program se nastavlja uz pjesmu “Moja domovina”.

13:06 Izlazi najbolji igrač prvenstva, Domagoj Duvnajk. “Dobar dan, Zagreb, dobar dan, Hrvatska! Medalje idu vama”, poručio je. “Ja nisam govornik kao Lino, ali ispričavam se što ste se morali nervirat. Ali dao Bog da se vi uvijek nervirate i živcirate, a da mi donesemo medalju doma. Od srca Vam hvala u ime cijele ekipe. Nadamo se da ovo nije zadnji doček. Jučer smo malo proslavili medalju i imamo vjerojatno i novu himnu – zapjevali su tada svi okupljeni pjesmu u čast Željku Musi.

13:04 Igor Vori je uzeo mikrofon. Zahvaljuje se svima, a publika i dalje skandira.

13:00 Publika skandira “Lino, Lino” dok izbornik na rubu suza drži govor. “Djeco, hvala vam”, poručio je. “Naši dečki su heroji, pokazali su kad je najteže, kako se bori za rukomet.”

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, ponosan sam da sam sa strašću i neizmjernom ljubavi vodio našu reprezentaciju. Zahvalan sam svim generacijama i ovoj reprezentaciji koja je pokazala nevjerojatno zajedništvo. Radujem se da ovdje vidim puno djece i puno mladeži. Zato govorim, roditelji vodite svoju djecu i pomognite im kad im je teško. A molim i djecu za beskrajnu zahvalnost prema svojim roditeljima da im znate reći hvala. I nema toga koji će nam uzeti obitelj, obitelj je kolijevka života. I ovi dečki su pokazali kako se bori kad je najteže. Još nešto sam Vam htio reći. Da, dobili smo državu, ali imamo sve manje djece. Zato nam treba zajedništvo svaki dan. Da bismo opet išli u budućnost trebaju se poštivati univerzalne vrijednosti, a to su istina, pravednost i ljubav”, poručio je izbornik Červar

Nino Matić / Zagreb.info

12:55 Izlaze i liječnici te drugo osoblje. Publika je u deliriju. Na bini je i gradonačelnik Bandić.

12:52 na binu izlazi Lino Červar, naš najuspješniji izbornik

12:45 Kauboji izlaze na binu. Glumac Darko Janeš izvikuje imena, a publika dobvršava prezimenom. U pozadini svira pjesma legendarnog Mate Miše Kovača “Poljubi zemlju”

12:31 Srebrni junaci polako se spremaju za feštu, ulaze u autobus i polako kreću prema Trgu bana Jelačića gdje ih čekaju navijači, a oko 12 sati i 30 minuta trebali bi stići na podij.

Nino Matić / Zagreb.info
Nino Matić / Zagreb.info
Nino Matić / Zagreb.info
Nino Matić / Zagreb.info
Nino Matić / Zagreb.info

Okupljeno mnoštvo zabavljat će Zaprešić Boysi.

12:00 Na pozornicu su se popeli Zaprešić Boysi, koji zabavljaju okupljeno mnoštvo. Kako nam javlja naš reporter s terena, navijači polako pristižu i pune trg, a dolaze iz svih krajeva Hrvatske.

11:48 Na trgu se polako skupljaju navijači, a rukometaše je došao pozdraviti i popularni pjevač Mate Bulić.

Zagreb.info

Komentari