VELIKO POJAČANJE! Ivano Balić prihvatio mjesto u stožeru reprezentacije

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski rukometni reprezentativac Ivano Balić pridružit će se stožeru reprezentacije i u narednom bi razdoblju trebao pomagati izborniku Hrvoju Horvatu. Balić bi mu trebao biti prvi pomoćnik, a Igor Vori trebao bi ostati samo sportski direktor reprezentacije. Do sada je on obavljao dvostruku ulogu.

Vijest o Balićevu angažmanu za sada je neslužbena, a 24sata piše kako je Balić pristao prihvatiti ponuđeno mjesto pomoćnog trenera. Formalnost samog imenovanja i službene objave bit će na sjednici Upravnog odbora HRS-a, a onda i na Skupštini, u drugom tjednu travnja.

Prva sljedeća akcija hrvatske rukometne reprezentacije je EHF EURO Cup. Snage će odmjeriti reprezentacije koje su se izravno plasirale na Europsko prvenstvo 2022. godine: Španjolska i Hrvatska kao finalisti prošlog Europskog prvenstva te Slovačka i Mađarska, koje kao domaćini ne moraju igrati kvalifikacije.

Uobičajeno je da se pozivi igračima upute dva tjedna ranije, pa se očekuje kako će i proceduru imenovanja  Ivana Balića savez obaviti što prije.


Ivana Balića krajem siječnja Lino Červar je predložio kao kandidata za novog izbornika, nakon što je Červar odstupio s izborničkog mjesta, ali je zadržao funkciju koordinatora za muški rukomet.

Balić je do sada radio kao izbornik juniorske reprezentacije, ima trenersku licenciju no ne i “master coach”, potrebnu za izbornike koji vode reprezentacije na najvećim natjecanjima.

Komentari