TUŽNA VIJEST Preminuo je Slaven Zambata, legendardni DInamov centarfor

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Umro je legendarni Dinamov centarfor – Slaven Zambata. Omiljeni Sinjanin u povijesti zagrebačkog kluba, rođen 24. rujna 1940. preminuo je od iznenadnog zastoja srca srca, dojavioje ovu tužnu vijest Večernjem, sav u šoku njegov veliki prijatelj, karatatška legenda Vjekoslav Šafranić.

Karijeru je započeo sa u lokalnom Junaku, a za Modri je klub  Zambata odigrao ukupno 251 utakmicu i zabio čak 156 golova, a u legendarnoj sezoni 1966./67. plavi je dres obukao 38 puta, a zabio 24 gola. Upravo je on, ”plavi devet” bio jedan od glavnih aktera pohoda na trofej Kupa velesajamskih gradova.

U uzvratnom je okršaju protiv Eintrachta u Zagrebu, kad su plavi lovili tri pogotka zaostatka iz prvog ogleda, upravo Zambata proparao mrežu za 1:0 u 14. minuti.

Lomio je mnoge obrane, a ističu se i golovi protiv velikog Celtica i Milana. Talijanima je mrežu zatresao u Zagrebu gdje je Dinamo slavio njegovim golom 1-0 u 14. minuti (na San Siru je bilo 0-0), a ‘zelenima’ je u prijateljskom dvoboju za pobjedu istim rezultatom zabio u Glasgowu, piše Večernji.


Komentari