TKO ODLAZI DALJE, A TKO DOLAZI? Modri ‘pikiraju’ jednog igrača, a evo i tko bi mogao otići iz kluba

Foto: Facebook/GNK Dinamo Zagreb

Kako će Dinamo izgledati slijedeće sezone, tko bio mogao otići, tko doći, gdje će se Modri pojačavati? Svi navijači zagrebačkog kluba znaju da su Modri već u zimskom prijelaznom roku napravili puno – kupili su vratara Ivana Nevistića, Danijela Štefulja, Darija Špikića Marka Bulata. Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Dinamo ovog ljetnog prijelaznog roka kreće po napadača Šibenika Denija Jurića.

On je veliki ‘pick’ Modrih, zainteresiranost je ogromna, pa se može očekivati da Jurić postane novi napadač Modrih. Isti izvori za navedeni medij tvrde da se u Maksimir vraćaju Francios Moubandje, francuski lijevi bek vraća se s posudbe iz turskog Alanyaspora gdje je odigrao sjajnu sezonu te veznjak Amer Gojak, kojeg Torino po svemu sudeći neće otkupiti.

Kada je riječ o Moubandjeu, on je sposoban igrati i na mjestu stopera, tu poziciju je kod Nenada Bjelice recimo igrao protiv Manchester Cityija. Kad smo već kod stopera, iz Istre se s posudbe vraća Josip Šutalo. Tu još postoje varijante vraćanja s posudbe Marka Đire i Dine Julardžije, te Nevena Đuraseka.

Od mladih igrača momčadi Damira Krznara na pripremama mogli bi se priključiti Ivan Šaranić, Antun-Jakov Vasilj, Bartol Barišić, Martin BaturinaTomislav Krizmanić, Roko Janković… S njima bi Dinamo mogao krenuti u ljetne pripreme pa će se onda vidjeti kako dalje. Po svemu sudeći, Modri će bez obzira na visoku cijenu od čak dva milijuna eura, od Sportinga otkupiti Josipa Mišića. Otkupna cijena pokušati će se srušiti, ili će se raditi na tome da se Mišiću produži posudba.


To su priče o dolascima u plavi klub. Kad se radi o odlascima, najbliži su Dominik LivakovićLovro Majer i Petar Stojanović, makar su na meti mnogih europskih klubova Luka Ivanušec, Kristijan Jakić, Mislav Oršić, te Bruno Petković. Kad se radi o Livakoviću, odlazak je zaista blizu, postoji velika zainteresiranost Porta, Milana i Ajaxa. S obzirom da dolazi Marko Bulat, koji je slična pozicija Majera, također je podosta izvjesno da Lovro na ljeto odlazi iz Maksimira.

U slučaju dobrih ponuda za Livakovića i Majera, Dinamo im neće raditi probleme, važi isto i za Petra Stojanovića. Moguće jest da Bruno Petković s obzirom na nove okolnosti u njegovom životu (postato je tata), ne žuri s brzim transferom u inozemstvo. Ali naravno da će njegovo moguće odolijevanje ponudama ovisiti o nastupima na Europskom prvenstvu. U Dinamu zapravo teže ostanku Petkovića, Oršića i naravno Ademija kao kapetana i desne ruke trenera Damira Krznara. Saznajemo ipak da će u slučaju tog trojca klub respektirati njihove želje ukoliko se žele okušati u inozemstvu, a ovisiti će jasno o ponudama.

A tko bi mogao otići? Pa nekom analizama, moguće je da slijedeće sezone u Maksimiru nećemo gledati Atiemwena, Hajrovića, Leovca, moguće čak i Kastratija i Gavranovića.

Komentari