TEŠKA SITUACIJA KK CIBONE: Zaposlenici i trener dobili otkaze!

FOTO: Cibona

Situacija s koronavirusom u svijetu sporta zadaje sve veće glavobolje čelnicima klubova. Obzirom na situaciju, klubovi su primorani na sve moguće načine održati financijske uvjete kako bi se mogli održati u ovim teškim trenutcima.

U nogometu smo tako saznali kako su igrači FC Barcelone pristali na smanjenje plaća u iznosu od čak 70 posto dok se nogometni klub Dinamo odlučio na drastičniji potez pa je tako Nenad Bjelica ostao bez cijelog stručnog stožera.

Slijedom toga, dobivamo još jednu informaciju kako je košarkaški klub Cibona zbog silnih financijskih problema poslao na burzu sve zaposlenike uključujući i trenera Ivana Velića.

Aktualni prvak Hrvatske i nekadašnji dvostruki prvak Europe bili su primorani na ovakav potez jer Grad Zagreb odnosno pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić odlučio je obustaviti sve isplate sportskim klubovima.


Cjelokupni budžet kluba iznosi 12,5 milijuna kuna što svakako ukazuje na financijsku nemoć nekadašnjeg ponosa Hrvatske. U ovim trenutcima nitko ne zna kakva će situacija biti kada se smiri pandemija koronavirusa. Igrači su također svjesni da bi mogli imati problema s isplatom unaprijed dogovorenih deset rata tj. plaća.

KK Cibona nedavno je riješila predstečajnu nagodbu, a ovu situaciju u kojoj se klub našao direktor Domagoj Čavlović nije želio komentirati.

Podsjetimo, KK Cibona još 19. ožujka odlučili su se na prestanak rada na 30 dana.

Komentari