Streljački klub Kustošija bogatiji je za opremu, ali i iskustvo! Završena konferencija projekta ’Pridruži se timu – postani obitelj’

Foto: Pixabay

Kako bi djecu i mladu u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu uključili kroz sport, Streljački klub Kustošija proteklog je vikenda održao završnu konferenciju u sklopu projekta “Pridruži se timu-postani OBITELJ!”.

Tom prilikom klubu je između ostalog dodijeljena veća količina streljačke opreme, kao i opreme za treniranje u fitness prostoru. “Sva oprema nabavljena tijekom trajanja projekta, ostaje u trajnom vlasništvu kluba i njegovih članova”, navode iz kluba pa ističu i kako su tijekom samog projekta sve projektne aktivnosti, kao što su treninzi streljaštva, treninzi u teretani, odlasci kod sportskog psihologa, odlasci na ljetne i zimske pripreme te ostale aktivnosti, bile u potpunosti besplatne za sve sudionike.

Konferencija je sufinancirana sredstvima Europske unije, točnije Europskog socijalnog fonda, dok je sam projekt u dvogodišnjem razdoblju vrijedan 865.702,73 kuna.

Naposljetku, u klubu su zadovoljni. “Ispunjeni su glavni ciljevi, a to su povećanje kvalitete života, povećanje razine zdravlja te poboljšana socijalizacija i integracija djece u društvo”, zaključuju.


Komentari