ŠTO JE OVO BILO? Slovenci satrali Vatrene prvi put u povijesti, Lijepa naša od šoka ne može ni plakati

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Prvi protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru su naši susjedi Slovenci. I to, vjerovali ili ne, nije dobro završilo.

U Ljubljani Vatreni su izgubili, Slovenija je za gol bila bolja.

No, Hrvatska, kako bi se reklo, nije bila prava. To je Slovenija iskoristila te pobjedom krenula u kvalifikacije za SP 2022. Prva je to pobjeda Slovenaca u desetom međusobnom dvoboju protiv Vatrenih.

Bili smo opasniji na početku, zaprijetili u sedmoj minuti preko Kramarića čiji udarac odlazi pokraj gola, da bi samo tri minute kasnije preko Vlašića i zatresli okvir gol.


I onda šok u 15. minuti, prvi put su Slovenci došli pred naš šesnaesterac, Vida je nakratko odbio jednu loptu, no samo do Sandija Lovrića, čiji udarac pogađa Brozovića i vara Livakovića.

Samo šest minuta kasnije opet je opasno pred golom Hrvatske, no ovog puta Vida blokira u posljednji trenutak. Hrvatska je pokušavala iz prekida, no Slovenci su lakoćom to zaustavljali.

Odmah na početku nastavka Dalić je u vatru gurnuo Oršića umjesto Barišića, a baš on prvi prijeti u 54. minuti, no Oblak mu zaustavlja udarac.

Slovenci su zaprijetili pet minuta kasnije kada puca Šporar, lopta se odbija od Lovrena, no krajnjim naporom Livaković to brani.

Hrvatska je imala inicijativu, no bili su to jalovi napadi, koje su Slovenci predvođeni Oblakom lakoćom zaustavljali. U 89. minuti Kramer se sjurio prema Livakoviću, imao je priliku riješiti pitanje pobjednika, no udarac je otišao pokraj gola.

Vatreni su tako porazom krenuli u kvalifikacije za SP 2022. u Kataru.

 

Komentari