Šok na Savi! Zbog dva pozitivna testa na COVID-19 odbojkaši Mladosti ne mogu igrati Ligu prvaka

Veliki šok doživio je danas HAOK Mladost! U najtrofejnijem hrvatskom odbojkaškom klubu, prošlotjednom osvajaču Hrvatskog kupa i u muškoj i u ženskoj konkurenciji cijela muška ekipa Mladosti zbog dva pozitivna igrača na COVID-19 mora 14 dana u samoizolaciju! A to su doznali dan prije sutrašnjeg odigravanja utakmice 1. kola Lige prvaka koje sada neće biti.

– Naši odbojkaši su ovaj tjedan trebali igrati 1. turnir Lige prvaka u Domu odbojke „Bojan Stranić“. Po naputku Europske odbojkaške federacije (CEV), za odigravanje turnira svi neposredni izvoditelji (igrači, treneri…) moraju priložiti negativan PCR test ne stariji od 72 sata. Upravo iz tog razloga smo jučer, u nedjelju, organizirali testiranje za mušku ekipu Mladosti. Budući nitko od testiranih nije imao simptome bili smo uvjereni da će svi nalazi biti negativni. Tako je i bilo kod prvih 17 pristiglih nalaza. Međutim, posljednja dva testa naših igrača bili su pozitivni?! – otkrio nam je sportski direktor HAOK Mladost, Darko Antunović. 

Iako zaraženi igrači prilikom testiranja nisu imali nikakve simptome, bili su posljednjih dana u bliskom kontaktu sa svojim suigračima i trenerima na treningu, te je stoga epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” odredio 14-dnevnu samoizolaciju za sve seniore Mladosti i njihove trenere koja počinje sa današnjim danom! Zbog zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR), klub neće iznositi podatke o zaraženim igračima.

“To znači da naši seniori neće sudjelovati na turniru u Zagrebu gdje su uz njih kao domaćine, trebali još igrati Albanski i Mađarski prvaci, te isto tako niti na turniru u Mađarskoj sljedeći tjedan. Albanska ekipa je već trebala biti u Zagrebu, ali budući nisu imali pravovaljan test (PCR) na granici nisu mogli ući u Hrvatsku. Tako da još nemamo informaciju dali će i kada doći. U svakom slučaju nesvakidašnja i neugodna situacija u sportskom i financijskom smislu.”


Ironija je da su supervisor iz Bugarske i inozemni suci već u Zagrebu gdje bi trebali ostati do petka. Naravno klub domaćin snosi sve troškove.

“Još ima nade da se odigra ženska utakmica Lige prvakinja protiv Calcit Kamnika iz Slovenije u srijedu. Naime djevojke i treneri su testirani danas tako da rezultate očekujemo sutra ujutro. Također nemaju nikakve simptome, ali što to znači”, ništa, vidjeli smo danas – rekao nam je vidno razočarani Darko Antunović.

“Žalosni smo da se prve utakmice Lige prvaka u ovoj sezoni neće odigrati. Još su od strane CEV-a muški turnir i ženska utakmica Lige prvaka iz Zagreba označeni kao „odbojkaški događaji tjedna“ gdje su sve utakmice trebale biti u izravnom TV prijenosu i to:
Utorak, 22. rujna 2020. u 18:00 sati, HAOK Mladost muški – Erzeni SHIJAKUT (ALB)
Srijeda, 23. rujna 2020., u 16:00 sati Fino KAPSVAR (HUN) – Erzeni SHIJAKUT (ALB)
Srijeda, 23. rujna 2020., u 21:00 sati, HAOK Mladost djevojke – Calcit KAMNIK (SLO)
Četvrtak, 24. rujna 2020., u 18:00 sati, HAOK Mladost muški – Fino KAPSVAR (HUN) –
izvijestila nas je Plamena Stoykova, CEV supervisor iz Bugarske.

“Što se tiče Albanske ekipe kao i ženske utakmice Lige prvaka između HAOK Mladost i slovenskog predstavnika Calcit KAMNIK, više informacija ćemo imati tijekom sutrašnjeg dana – kaže CEV supervisor.

“Ovo je šok za sve nas. Ako će tako biti i u buduće, da zbog svakog pozitivnog pojedinca moramo u samoizolaciju svi u klubu, onda možemo zaboraviti na sport i natjecanje. Bolje da nam se to kaže odmah da se možemo pripremiti”, kratko je u nevjerici komentirao predsjednik kluba Miro Pavlović.

Komentari