OBISTINILO SE ONO NAJGORE! Za njega je Svjetsko prvenstvo gotovo: ‘Probao sam, ali ne ide’

Facebook

Zbog ozljede aduktora, druge u samo tjedan dana, za jednog od najboljih hrvatskih rukometaša Luku Cindrića Svjetsko prvenstvo je završeno, a za drugu utakmicu u Kölnu protiv Njemačke prijavljen je pivot slovenskog Celja Kristian Bećiri,

Cindrić je zbog ozljede zadnje lože propustio utakmice s Makedonijom i Bahreinom, malo je igrao u susretu sa Španjolskom, a početkom utakmice s Brazilom u Kölnu ozlijedio je aduktor.

“Nažalost, za mene je ovo prvenstvo gotovo. Imao sam u zadnjih par dana dvije neugodne ozljede, prvo zadnja loža uoči Makedonije, a protiv Brazila sam ozlijedio aduktor. Pokušao sam igrati, ali me bol spriječila da dam svoj maksimum. Nažalost, to je postalo pravilo da se neko od nas uvijek ozlijedi na velikom natjecanju, isto se dogodilo Duvnjaku lani na EURU u Splitu. U razgovoru sa stručnim stožerom, mislim da je moj odlazak najbolje rješenje i red je da dobije šansu igrati neko drugi. Reprezentaciji želim da ostvare svoje ciljeve na ovom prvenstvu”, kazao je srednji vanski Kielcea Cindrić, koji je bio jedan od glavnih uzdanica Červarove ekipe na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

“Dogodilo se da je tražio zamjenu tijekom utakmice s Brazilom i to zbog ozljede aduktora, a prije toga je imao problema sa zadnjom ložom. Zaključili smo da nema potrebe da bude u Kölnu i da se muči, bolje da ide kući i odlazi na terapije kako bi bio spreman za nastavak sezone. Iako je on htio ostati i pokušati pomoći, nije mogao zbog bolova izdržati napore, pa smo odlučili napraviti zamjenu i uvesti Bečirija”,kazao je Červar.


Hrvatska je sinoć, nakon pet pobjeda u Muenchenu, u prvom susretu drugog kruga svjetskog rukometnog prvenstva u Kölnu, neočekivano izgubila od Brazila 26-29 (13-17), ugrozivši plasmanu u polufinale.

U ponedjeljak u 20.30 sati igramo s Njemačkom, a u srijedu s Francuskom.

 

Komentari