Kreće rukometno ludilo! Kauboji su spremni za SP u Egiptu: ‘Imamo dobru ekipu, mi smo za velike stvari’

Foto: HRS

Ovaj tjedan počinje prvi veliki sportski događaj u 2021. za Hrvate. Otvaranje Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu na rasporedu je u srijedu.

Tada će se domaća reprezentacija susresti s Čileom, a dva dana kasnije na red dolaze i Kauboji.

Hrvatska će svoju prvu utakmicu igrati u petak s početkom u 18 sati po našem vremenu protiv Japana.

Pripreme su pri kraju, hrvatske rukometaše i vodstvo reprezentacije u utorak čeka odlazak u Egipat, a prije nego krenu, na službenoj stranici Hrvatskog rukometnog saveza svoje su dojmove uoči početka SP-a približili Domagoj Duvnjak i izbornik Lino Červar.


“Mi smo tu da rušimo barijere. Uvijek mislimo ono najbolje što se može i nikada ne tražimo alibi. Iza nogometa, imamo najveću publiku, najbrojniju publiku i oni znaju da li smo se mi borili, njih ne možeš prevariti”, rekao je Červar, spominjući da će muška reprezentacija nastojati biti na tragu svojih kolegica koje su nedavno oduševile dolaskom do bronce na Europskom prvenstvu za rukometašice u Danskoj.

“Nakon djevojaka, opet imamo jednu mušku, jaku reprezentaciju. Imamo godinu rukometa iza nas. Znam da u Egiptu neće biti puno naših ljudi, još ako budemo opravdali svojim ponašanjem i igrom, onda ne sumnjam da ćemo biti hit“, veli izbornik.

Kapetan Duvnjak također je opisao s kakvim ambicijama Hrvatska kreće u Egipat.

“Mislim da je najbitnije da mi idemo iz utakmice u utakmicu, ponavljamo se svake godine. Tako da opet kažem – utakmica po utakmica. Prvi protivnik je Japan, pogledali smo već par videa, igraju nezgodnu 3-3 obranu. Mi jesmo favoriti, ali moramo to pokazati na terenu. Moramo doći na teren i 60 minuta baciti se na glavu”, istaknuo je Duvnjak.

“Definitivno nije lako igrati pred praznim tribinama jer je svaki sportaš navikao da nas nose navijači. Smatram da imamo dobru ekipu i da smo spremni za velike stvari, a dokud ćemo dogurati ćemo vidjeti. Mi igramo za vas, vi budite uz nas!”, dodao je hrvatski kapetan.

Komentari