KAUBOJI OPET U AKCIJI Lino Červar objavio popis igrača: Posebno su odjeknula dva imena, evo i koja

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija nakon osvojenog srebra na EURU u siječnju ove godine.

Tim povodom, izbornik Lino Červar objavio je popis igrača koji konkuriraju za nadolazeće susrete EURO Cupa. Na online konferenciji za medije, koja je organizirana u Trofejnoj dvorani Hrvatskog rukometnog saveza, Lino Červar je objavio popisa imena dvojice će posebno odjeknuti, to su povratnici u reprezentaciji Ivan Čupić i Manuel Štrlek.

Červar je izrazio veliko zadovoljstvo što su se njih dvojica ponovno odazvali u reprezentaciju i da im je repreznentacija iznad svega drugog, piše Dnevno.

“Kao što znate, čeka nas jako teško razdoblje s mnogo izazova. Ne samo kada je korona u pitanju, već i brojna natjecanja u vrlo kratkom vremenu. Osim EHF EURO Cupa, tu je Svjetsko prvenstvo, kvalifikacije za Olimpijske igre, pa nadam se i Igre u Tokiju, i zato smo napravili prošireni popis. Nadam se da će svi biti zdravi. Budući da nemamo previše mogućnosti za uigravanje pozvao sam 19 igrača, uz još osam onih koji su na pričuvnoj listi. Nitko od njih nije otpisan, dapače mogućnosti svakog od njih znam dobro, posebno mladih, ali sam želio vidjeti i neke druge igrače”, rekao je izbornik ‘Kauboja’, Lino Červar.


Popis igrača:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
IVAN PEŠIĆ – HC MESHKOV BREST
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
JOSIP BOŽIĆ PAVLETIĆ – RK PPD ZAGREB
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF
MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
MARKO MAMIĆ – SC DHFK LEIPZIG
DOMAGOJ DUVNJAK – THW KIEL
HALIL JAGANJAC – RK NEXE
MATEJ HRSTIĆ – RK PPD ZAGREB
LUKA CINDRIĆ – BARCA
IGOR KARAČIĆ – HC LOMZA VIVE KIELCE
DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN
ŠIME IVIĆ – HC ERLANGEN
IVAN MARTINOVIĆ – TSV HANNOVER – BURGDORF

U stručni stožer se vratio i sportski direktor Igor Vori koji je prije nekoliko dana neslavno završio svoju epizodu na klupi PPD-a Zagreb.

U nadolazećem reprezentativnom tjednu, od 2. do 8. studenog 2020., Hrvatsku očekuju dvije utakmice. Prva na rasporedu je 4. studenog u Bratislavi protiv Slovačke. Tri dana poslije, točnije 7. studenog, Osijek je domaćin susretu Hrvatske i Mađarske.

Repezentacija će se okupiti 2. studenog a nakon treninga i priprema za utakmicu, u Bratislavu će reprezentacija putovati letom na dan susreta koji se igra 4. studenog s početkom u 18:30 sati. Odmah nakon susreta, organiziran je let za Osijek, gdje će reprezentacija 7. studenog igrati protiv Mađarske. Taj susret na rasporedu je u 18 sati.

Komentari