Prevaranti s bankovnog računa bivšeg dinamovca skinuli čak pola milijuna kuna: Evo koju su kaznu dobili!

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

I hrvatski nogometni reprezentativac bio je žrtva njihovih prevara. Preko lažnih ovrha kupovali su zlatne poluge i tako su ‘oprali’ 2,4 milijuna kuna.

Na Općinskom kaznenom sudu sada su se zbog pranja novca, prevara i krivotvorenja Davor Baković i Čedo Mavrinac suočili s presudama. Baković (55) je nepravomoćno osuđen na godinu i 10 mjeseci zatvora, a Čedo Mavrinac (61) dobio je godinu i pol te obavezno psihijatrijsko liječenje.

Jedna od žrtava bio im je Tin Jedvaj kojeg su htjeli ovršiti za 1,3 milijuna kuna, no skinuli su mu ipak ‘samo’ pola milijuna kuna koje moraju i vratiti.

I Fini moraju vratiti 1,9 milijuna kuna jer je u međuvremenu obeštetila tvrtku TD Cipro koju je dvojac preko Mavrinčeve tvrtke Andatog usluge također ovršio, piše Jutarnji.


“Nemam ništa s tim kaznenim djelima koja mi se stavljaju na teret i nikad nisam imao nikakvih kontakata s Mavrincem”, rekao je Baković u listopadu 2020.

Iskaz dao i Tin Jedvaj

“Odveli su me da osnujem tvrtku Andatog usluge koja bi se trebala baviti uvozom bijele tehnike iz Kine i njezinom distribucijom po trgovačkim centrima. Iz Rijeke u Zagreb me dovezao Baković autobusom. Sastali smo se s tim muškarcima te su mi obećali godišnju plaću od 400.000 kuna. Dogovorili smo da ću ja potpisivati papire za tvrtku, Valter i Tihomir su me vozili javnom bilježniku i tako sam postao direktor. Vodili su me i u banku, a nosio sam dokumentaciju i u Finu. Ništa nisam sumnjao jer je sve bilo unaprijed pripremljeno.

Dao sam im fotokopiju svoje osobne za potrebe otvaranja firme”, opisao je pak Mavrinac.

Svoj iskaz dao je i Tin Jedvaj.

“Dvije i pol godine živio sam dotad već u Njemačkoj i kako nisam često u Hrvatskoj, dao sam punomoć svome ocu da obavlja novčane transakcije u moje ime. U listopadu 2016. nazvao me otac i pitao jesam li podizao kakve veće iznose s računa. Netko je na temelju nekakve ovrhe podigao s mog računa pola milijuna kuna. Otac je obavijestio policiju jer je ispalo da je novac dignut temeljem krivotvorenog rješenja”, rekao je.

Inače, Jedvaj je Zagrepčanin koji trenutno igra za  njemački Bayer Leverkusen na mjestu središnjeg braniča ili beka.  Započeo je svoju seniorsku nogometnu karijeru 2013. godine u Dinamu gdje je došao iz omladinskog pogona.

Komentari