Presudili u korist Modrih! Oko ove UEFINE odluke još će se dugo ‘lomiti koplja’!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Uefa je nakon provedenog postupka odbila svu pravnu argumentaciju Hajduka te zaključila kako je u cijelosti osnovana odluka Izvršnog odbora HNS pa će shodno tome Dinamo nastupati u Uefinoj juniorskoj ligi prvaka i u sezoni 2020/2021.

Čelnici HNS-a još su u travnju prekinuli sva natjecanja za mlađe kategorije, a ostalo je pitanje tko će Hrvatsku predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka. Vodeći Hajduk ima dva boda više od drugoplasiranog Dinama, iako Zagrepčani imaju utakmicu manje. Ipak, na temelju koeficijenata su tijela HNS-a odlučila da su ‘modri’ ipak bolji od ‘bilih’, a takvu je odluku potvrdio i HNS-ov Izvršni odbor.

Uefin naputak i inače je bio da u takvim situacijama odlučuje – koeficijent osnovnih bodova. Istu metodu koristili su Francuski nogometni savez za konačan poredak Ligue 1, Velški nogometni savez za konačan poredak Prve lige, Engleski nogometni savez za konačan poredak ženske Premier League i Škotski nogometni savez za konačan poredak Premier League.

Uefin pravorijek neće dobro leći Splićanima koji svoje razočaranje nisu krili niti kad je IO domaćeg Saveza naslov dodijelio Dinamovim juniorima.


Komentari