ZORAN MAMIĆ: “Arsenal ne zna igrati protiv momčadi koje vole loptu”

 

Trener Dinama Zoran Mamić nakon 2-1 pobjede protiv Arsenala bio je ushićen.

Pričao je: “Naravno da sam presretan. Teško je sve objasniti, ponosni smo kao momčad, sve smo odigrali kako smo se dogovorili. Mislim da je naša velika snaga u tome to imamo puno prijatelja diljem svijeta, pa su nam tako informacije o Arsenalu dali i Slaven Bilić i Nikola Jurčević iz West Hama. Hvala im na svakoj pomoći. Potajno sam se nadao da možemo napraviti čudo, znao sam kako smo radili.


Nisam imao strah da bi nam se mogao dogoditi rezultATski debakl. Znao sam da Arsenal nema prigodu često igrati protiv momčadi koje znaju čuvati loptu kao mi. Mi znamo držati loptu i igrati pas igru. Hvala publici na bodrenju, napose kad nas je Arsenal pritisnuo. Imamo, evo, i dobrog vratara, ne samo Eduarda, već i Ježinu. Mi smo znali kad oduzmemo loptu da nam se otvara prostor za protunapad, Pjaca, Fernandes i Soudani su pripravili puno opasnosti za Arsenal. Bili su prebrzi za obranu Arsenala. U poluvremenu smo se dogovorili da nećemo mijenjati stil igre. I izdržali smo, bili čak i bolji”.

Što ćete moći odigrati protiv Bayerna?

“Imamo dovoljno vremena za pripremu za hrvatski derbi, u subotu u Splitu protiv Hajduka. a 29. rujna idemo u goste Bayerna. Želimo i tamo ostaviti najbolji dojam. Mi ćemo opet dobro analizirati suparnika i postaviti se tako da opet napravimo iznenađenje. A svaki rezultat osim poraza protiv Bayerna bilo bi iznenađenje. I oni, igrači Bayerna, su od krvi i mesa”.

Arijan Ademi je govorio:

“Ovo je velika pobjeda za klub, igrače i navijače. odmah smo se nametnuli na terenu, pokazali da smo mi kod kuće. Ostvarili smo prednost na sredini terena. Trener nas je upozoravao da nikakva naša prednost nije činjenica da smo dobili igrača više”.

Domagoj Antolić:

Ponosan sam i sretan što sam bio kapetan. Da, odigrali smo savršenu taktičku utakmicu. Arsenal gaji posjed lopte, mi smo se pripremili na puno trčanja i trud nas je nagradio. Nema nikakve euforije, idemo s utakmice na utakmicu.

Komentari