RAZLIKA JE OGROMNA! Poznato je koliko su Hrvati zaradili na Snježnoj kraljici, a koliko pobjednik

Foto: PR

Austrijski skijaš Marcel Hirscher pobjednik je desetog slaloma skijaša za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu, dok su trojica hrvatskih skijaša ostvarili najbolje rezultate u dosadašnjoj karijeri, Istok Rodeš završio je sedmi, Matej Vidović 15., a Elias Kolega 20.

Najboljem skijašu današnjice Hirscheru, ovo je peti put da je slavio na Sljemenu, gdje je bio najbrži i 2012., 2013., 2015. i 2018., a ovo mu je 30. slalomska pobjeda u karijeri. Do nje je stigao sa 60 stotinki prednosti ispred drugog Francuza Alexisa Pinturaulta i 62 stotinke ispred trećeg sunarodnjaka Manuela Fellera.

Rodeš je ponovio rezultat karijere otprije dva tjedna kada je bio sedmi u Madonni di Campiglio te je on je za Hirscherom zaostao 1.67 sekundi, Vidović je zaostao 2,32 sekunde za sjajnim Austrijancem, dok je Kolega utrku završio s 2.89 sekundi zaostatka iza pobjednika.

Nakon sjajnih utrka, poznati su i iznosi koje plaća Snježna kraljica. Najviše je zaradio Istok Rodeš koji je za svoj plasman dobio oko 20 000 kuna. 15. plasirani Matej Vidović dobio je skoro 8300 kuna. dok je 20. Elias Kolega dobio oko 6600 kuna.


Republici Hrvatskoj pripast će 16,8% iznosa zbog poreza, što bi značilo da će u državnu blagajnu otići oko pedeset tisuća kuna.

Naši skijaši su zajedno zaradili oko 35 tisuća kuna, a to je malo više od desetine ukupne zarade prvoplasiranog – Austrijanac Marcel Hirscher zaradio je oko 300 tisuća kuna.

Komentari