Pomeo konkurenciju: Tin Srbić prvi u kvalifIkacijama

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić prvim se mjestom današnjih kvalifikacija plasirao u
subotnje finale preče.
Bivši svjetski prvak Tin Srbić u kvalifikacijama svoje najjače discipline u potpunosti je pomeo, do sada najjaču, konkurenciju. S ocjenom 14.333, Tin je zauzeo prvo mjesto ispred Kazahstanca Miada Karimija (14.300) te Rusa Alexeyja Rostova (14.133). Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland, danas je osvojio četvrto mjesto s osvojenih 14.100 bodova.

“Solidno sam odradio svoju vježbu koju uvijek radim u kvalifikacijama i zadovoljan sam
ocjenom koja je na kraju bila dovoljna za prvo mjesto. Fascinantno je da je od 1. do 10.
mjesta razlika bila samo tri desetinke, tako da će finale opet biti strašno! Sretan sam da
sam opet uspio odraditi svoje. Sada, već klasično, za finale pripremam svoju vježbu
početne ocjene 6.2 i idem u borbu za medalje”, kaže Tin.
Na preči je danas nastupio i Filip Ude koji se jučer već plasirao u finale konja s hvataljkama. Filip je u današnjim kvalifikacijama zaradio ocjenu 12.033 te natjecanje završio na 28. mjestu.

Jedinoj hrvatskoj gimnastičarki u današnjim kvalifikacijama – Ani Đerek, malo je nedostajalo za plasman u finale partera. Ana je naposljetku, s odlično odrađenom vježbom, zauzela 12. mjesto (12.733). Prvoplasirana je bila Amerikanka Jade Carey (14.000), dok su drugo i treće mjesto zauzele Francuskinja Marine Boyer (13.200), odnosno Njemica Kim Bui (13.200). Ana je nastupila i u kvalifikacijama svoje druge najjače discipline, grede, gdje je nažalost, zbog dva pada sa sprave završila na posljednjem mjestu (8.633).


Komentari