Đoković o Modriću i Hrvatskoj: ‘Mislim sve najbolje, mi sportaši vjerujemo da se sport treba držati van politike’

Wikipedia

Novak Đoković uzvratio je na lijepe riječi koje mu je uputio Luka Modrić. Zahvalio mu se te rekao da o njemu misli sve najbolje, a rekao je i da su se upoznali prošle godine u Americi.

“Hvala mu! O Luki mislim sve najbolje. Upoznao sam ga prošle godine u Americi. Poštujem svakoga, a pogotovo one koji su žrtvovali puno toga i koji su postigli takve uspjehe kao on ili hrvatska reprezentacija, a dolaze iz tako male zemlje. Iz srca sam navijao za njih na Svjetskom prvenstvu”,  rekao je Đoković za Blic.

No, rane od rata su još uvijek svježe. “Znam kakva je politička situacija i znam da su rane iz rata još svježe za mnoge ljude. Mogu samo zamisliti kako je onima koji su nekoga izgubili u ratu. To je jedna osjetljiva tema i ne bih mnogo ulazio u nju, samo bih pokazao suosjećanje i razumijevanje. Stvarno, molitve za svakoga jer rat nikome ništa nije dobro donio” , rekao je Đoković i dodao: “Čvrsto vjerujem u to da se sport uvijek treba držati izvan politike. Vjerujem u to, kao i mnogi sportaši. Velika većina, ako ne i svi sportaši iz regije koje sam upoznao i s kojima sam imao priliku družiti se, na istoj su mentalnoj frekvenciji u odnosu na neke osjetljive teme koje ostavljamo po strani, za nekoga drugog da se bavi njima”, prenosi Večernji.

Na kraju je zaključio: “Mi smo sportaši i uzajamnim poštovanjem pokazujemo da je ono iznad svega. Teško je sigurno mnogim ljudima tražiti da se zaborave neke stvari. I siguran sam da se ne mogu zaboraviti. Pogotovo to ne mogu zaboraviti ljudi koji su osjetili direktan utjecaj rata, ali čovjek jednostavno mora nastaviti dalje u životu. Nama su oni prvi susjedi – i Hrvatska i Srbija i Bosna i Makedonija – i nekako na njih gledam kao na svoje. Nikada nisam imao drukčije mišljenje i ja ću ostati pri tome”, zaključio je Đoković.


Komentari