MAMIĆ DRILA IGRAČE NEUOBIČAJENIM METODAMA: Ovakvi treninzi ne viđaju se baš često (FOTO)

Facebook

Evo i jednog od razloga zašto Dinamo sada izgleda puno bolje nego što je izgledao na završetku polusezone.

Sezona samo što nije počela, a pripreme Modrih u završnoj su fazi. Do kraja zimskih priprema ostalo je još nekoliko dana, a Dinamovce očekuju utakmice s Litexom i Shakhtarom. Iako rezultatski nisu očarali, a ozljede su desetkovale momčad, cilj ovih priprema bio je uvesti nekolicinu mladih talenata u prvu momčad. U tome se i uspjelo, a evo i jednog od razloga zašto Dinamo sada izgleda puno bolje nego što je izgledao na završetku polusezone.

Naime, Zoran Mamić i njegov trenerski stožer koriste vrlo zanimljiv trening kojime ojačavaju zajedništvo i natjerati ih da razmišljaju u novome smjeru ili bolje rečeno da smišljaju alternativna rješenja kada nisu u mogućnosti izvesti najjednostavnija.


Dakle, Mamić je igrače odlučio drilati s povezom preko očiju. Kako stoji na službenim stranicama kluba, igrači su morali bez verbalne komunikacije s povezom preko očiju posložiti se u vrstu prema nekoliko kriterija.

Bez priče i naslijepo morali su se snaći u novim situacijama. Raspoređeni su se u tri grupe po desetak igrača, a morali su se poredati po visini, pa potom po godini rođenja i drugim, sličnim karakteristikama. Kako bi se ovaj trening odradio pravilno igrači bi trebali jako dobro poznavati jedni druge, kako osobno, tako i fizički i fizionomski jer bi se drugačije teško uspjeli razaznati u potpunom mraku i tišini.

Modre su provjeravali treneri, a igrači su se na koncu ipak pokazali vrlo domišljatima i koristeći razne načine ipak su uspjeli doći do cilja i posložiti se.

gnkdinamo.hr
gnkdinamo.hr

>>> KAKAV PEH ZA MODRE: Nakon Pivarića, Pjace i Soudanija ozlijedila se nova velika zvijezda kluba

Komentari