DERBI ĆE SUDITI STRANI SUCI? Hajduk poslao službeni zahtjev zbog ovih pogrešaka (VIDEO)

Facebook

Iz Hajduka smatraju kako suci direktno kroje tko će biti budući prvak Hrvatske.

Nakon serija sudačkih pogrešaka počinjenih na štetu Hajduka u proteklih nekoliko kola Hajduk je uputio službeni zahtjev Hrvatskom nogometnom savezu u kojem zahtjevaju da se za utakmice polufinala i finala Kupa u tekućoj sezonu angažiraju suci iz inozemstva, kako tvrde iz kluba, kako bi se barem u Kupu sačuvala regularnost najtecanja.

“Naš zahtjev za angažiranjem sudaca iz inozemstva, rezultat je nepovjerenja u sudačku organizaciju koja nije učinila ništa da bi se popravilo evidentno loše suđenje, niti su sankcionirani suci koji su svojim pogrešnim odlukama izravno utjecali na rezultate velikog broja utakmica”, poručili su iz Hajduka.


Ocjenu o lošem suđenju u Prvoj HNL ne potvrđuju samo kontrolori suđenja u svojim izvještajima nego i sudački eksperti u medijima koji se slažu da suđenje u HNL- u vrlo loše i pristrano.

Budući da je riječ o cijeloj seriji pogrešnih odluka iz Hajduka smatraju da se ovdje ne radi o slučajnosti.

U službenom zahtjevu kojeg su priložili HNS-u dostavili su i video isječke eklatantnih primjera loših sudačkih odluka koje su, kako tvrde, izravno odredile bodovni učinak Hajduka i ostalih konkurenata. Smatraju i kako suci direktno određuju tko će biti budući prvak Hrvatske. Zahtjev koji je potpisao Marin Brbić, predsjednik Hajduka, poslan je adrese predsjednika HNS-a, Davora Šukera, predsjednika Komisije za suce Dušana Kukića, povjerenika za suce HNL-a, Ivana Peraića, Povjerenika za natjecanje HNL-a Josipa Breznog.

Hajduk u polufinalu Kupa igra protiv Dinama, a drugi par čine Rijeka i Slaven Belupo. Prve utakmice su 15. i 16. ožujka, uzvrati 5. i 6. travnja

Službeni zahtjev možete pogledati OVDJE, a snimka spornih sudačkih odluka nalazi se u nastavku.

Komentari