NEMA PREDAJE! Dinamo je završio radove na stadionu, evo koliko je sve koštalo

STADION MAKSMIR
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni prvak Dinamo završio je radove na stadionskoj infrastrukturi, a ukupna vrijednost svih radova je oko 13.6 milijuna kuna, objavio je maksimirski klub.

Tijekom tromjesečnih radova u vanjski i unutarnji dio južne tribine ugrađeno je ukupno šest čeličinih spregova, čime je konstrukcija tribine ojačana u mjeri koja je dovoljna za seizmičku stabilnost.

U idućih 15-ak dana bit će izvršen tehnički pregled od strane gradskih nadležnih službi te će tribina od nastavka sezone tj. od povratka gledatelja na stadione, biti dostupna za navijače. Time će kapacitet dostupan za gledateljstvo biti povećan za 3.900 mjesta. Vrijednost radova i projekta iznosi oko 1.6 milijuna kuna.

Obnovljeno je i 7,500 m2 plave trave oko glavnog terena za igru, proširen kapacitet klupa za rezervne igrače, obnovljen terena br. 4, obnovljen i zamjenjen sustava za navodnjavanje na terenu br. 3, zamijenjene tribine sa 197 sjedećih mjesta uz teren br. 3…..


Dinamo je investirao i u nabavu sportskog balona koji će biti montiran na terenu koji se nalazi uz klupski restoran. Njime će biti znatno olakšan trenažni proces, osobito polaznika Dinamove nogometne škole.

Ukupna vrijednost svih prethodno navedenih radova je oko 13.6 milijuna kuna, te je preko 90% investicija plaćeno, dok će preostali dio biti plaćen u prvom kvartalu 2021. godine, u skladu s dogovorenim rokovima.

U planu su i preinake na južnoj tribini kako bi se dobio sigurnosno ograđeni dio za gostujuće navijače te dio sa jugoistoka za domaće navijače, te analiza opcija za istočnu tribinu koja je trenutno zbog oštećenja na stabilnost konstrukcije zatvorena za gledatelje, kao i tribina stadiona Hitrec-Kacian.

Komentari