Najbolja svjetska slalomašica Mikaela Shiffrin ponovno je osvojila Snježnu kraljicu!

Facebook/Skijalište Sljeme

Najbolja svjetska slalomašica Mikaela Shiffrin ponovno je osvojila Snježnu kraljicu! Četvrti put u karijeri popela se na najviše postolje ženske sljemenske utrke i tako izjednačila s velikom Marlies Schild

Mikaela Shiffrin (23) je nova Snježna kraljica! Nakon što joj je niz prekinula Veronika Zuzulova 2017. godine, Shiffrin je ove godine ponovno pobijedila i tako osvojila četiri od posljednjih pet Snježnih kraljica, prenosi 24.

Amerikanka je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove (+1,25) i Švicarke Wendy Holdener (+1,75) s vremenom 2:01,09.

Ostvarivši četvrtu pobjedu na Sljemenu Shiffrin je dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta pobijedila na sljemenskom Crvenom spustu.


Schild je prvi put pobijedila 2006. godine, a potom i godinu kasnije. Treću pobjedu je izborila 2011. godine, da bi posljednji put na Sljemenu pobijedila 2012. godine.

Iduće godine svoju dominaciju u Zagrebu započela je Mikaela koja je od 2013. godine dobila četiri od pet održanih utrka.

Shiffrin je danas stigla do 52. pobjede u karijeri u slalomu, a tek su joj 23 godine. Ako ovako nastavi, jednog dana će bez sumnje biti najveća skijašica svih vremena.

Naša predstavnica Andrea Komšić nažalost nije uspjela ući u drugu vožnju.

Komentari