MLADOST SE VRATILA U IGRU Senzacionalna pobjeda u Dubrovniku, finale je daleko od odluke!

Vaterpolisti Mladosti vratili su se u igru za prvaka Hrvatske! Nakon dva prilično bolna poraza protiv Juga – u obje finalne utakmice Dubrovčani nisu pružili ‘žapcima’ šansu za pobjedom – Mladost je iznenadila u trećem susretu odigranom na Gružu. Slavili su s 12:10 i na taj način izborili produžetak finalne serije prvenstva Hrvatske.

Bio je to susret sličan onom otprije tjedan dana u Zagrebu, samo što su sada momčadi zamijenile uloge. I tada smo, kao i danas, gledali posve izjednačenu utakmicu do isteka druge četvrtine, samo što su danas Mladostaši bili ti koji su dominirali u nastavku. Ni jedna ni druga momčad nije mogla doći do prednosti veće od jednog pogotka (obje četvrtine završile su neodlučenim rezultatom, 3:3 je završila prva, s 5:5 se otišlo na zamjenu strana), da bi u trećoj četvrtini zagrebački klub došao do minimalne prednosti (7:6).

Susret su mladostaši prelomili u zadnjoj četvrtini, šest minuta prije kraja, kada su se odlijepili na +3 (10:7). Prednost više nisu ispuštali pa ćemo u subotu (17.55) u Zagrebu gledati i četvrtu utakmicu.

Strijelce Mladosti predvodili su Luka Bukić i Ante Visković s tri pogotka, a dvaput su strijelci bili Franko Lazić i Konstantin Harkov. Kod Juga najefikasniji bio je Luka Lončar je s tri pogotka, dva su pridodali Loren Fatović i Aleksandros Papanastasiou.


Komentari