Luka Stepančić za povijest! ‘Kauboji’ preskočili i Češku te su i dalje stopostotni

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

U predposljednjem dvoboju glavne runde natjecanja na Europskom prvenstvu u rukometu, Hrvatska je pobijedila Češku rezultatom 22:21.

Iako večeras nije postojao rezultatski imperativ naši momci su otišli do kraja, čime su možda i neznajući postavili rekord u nizu pobjeda reprezentacije Hrvatske na europskim rukometnim prvenstvima.

Je li ovaj novonastali čimbenik predznak nečega što se također do sada nikada nije dogodilo?

Lino Červar je u današnjoj utakmici odlučio odmoriti Cindrića, Horvata, Karačića, Musu, Šegu i Šipića, tek je Duvnjak nezagrijan ušao u igru da bi realizirao sedmerac koji i dalje ostaje gotovo nerješiva enigma za Kauboje.


Dobili smo raspucanog Mamića koji je postigao pet pogodaka i Ašanina koji je zabilježio 9 obrana. Zanimljivo da je upravo Mamića Červar “prozvao” prije nekoliko dana, danas je dobio i odgovor. Jasno da se radi o psihološkom momentu kojim je stari lisac na klupi pokušao isprovocirati Mamića kako bi njegovim buđenjem dobio širinu u nastavku natjecanja.

Mandić, Marić i Stepančić su dodali po tri pogotka, u strijelce su se još upisali Matanović, Šarac, Hristić i Brozović.

U utakmici u kojoj pobjeda nije dolazila u pitanje osim na samom kraju susreta, Šarac je opalio bombu od 130 km/h. Stepančić je de facto u posljednjoj sekundi utakmice pogodio za pobjedu nad upornim Česima koji se nisu predavali.

Kod njih je najefikasniji bio Zdrahala koji je sa sedam pogodaka ujedno i najbolji strijelac susreta a čuvar češkog gola simpatičnog prezimena koje upada u oči (Mrkva) proglašen je igračem susreta.

Hrvatska je uz Norvešku i Španjolsku jedina reprezentacija bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstvu ali i više od toga. Trolist reprezentacija do sada je ostvario sve pobjede a jasno je da će za dva dana jedna reprezentacija “pokvariti” omjer.

Hrvatska protiv Španjolske u srijedu odlučuje o prvom mjestu u skupini, pobjednik će izbjeći goropadnu Norvešku u polufinalu.

Komentari