Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković oduševili u Debrecenu! Hrvatska vaterpolska reprezentacija završila na sedmom mjestu

FOTO: HVS

Hrvatska vaterpolska reprezentacija je nastup na europskom kvalifikacijskom turniru Svjetske lige u Debrecenu završila na sedmom mjestu, nakon što je u nedjelju svladala Francusku sa 17-5 (4-0, 4-1, 5-2, 4-2). Kod Hrvatske najefikasniji su bili Luka Bukić, Loren Fatović i Maro Joković sa po tri pogotka.

“Odigrali smo dobru utakmicu turnira kojeg smo koristili kao pripremu za sljedeći turnir koji nam slijedi, a koji je nama najbitniji. To je Rotterdam, odnosno kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre. Nadamo se da ćemo tamo dobro odigrati i kvalificirati se na Olimpijske igre što nam je trenutno glavni cilj”, rekao je Luka Bukić, reprezentativac.

Hrvatski vaterpolisti vraćaju se u domovinu, a sljedeće okupljanje je 25. siječnja u Rijeci. Tada počinju završne pripreme za olimpijski kvalifikacijski turnir u Rotterdamu koji je na rasporedu od 14. do 21. veljače.

Tri najbolje momčadi iz Debrecena ostvarit će pravo nastupa na završnom turniru Svjetske lige u glavnom gruzijskom gradu Tbilisiju (26. lipnja – 2. srpnja), a to su Crna Gora i Grčka, te pobjednik susreta Italija – Španjolska.


Komentari