Kapetanica iskreno o Ćamili koja je oduševila sve: ‘Emotivna, krhka, zasukala je rukave!’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na kraju sjajnog puta na kojem su osvojile broncu na Europskom prvenstvu za rukometašice u Danskoj, hrvatske igračice, izbornik Nenad Šoštarić i stručni stožer reprezentacije u ponedjeljak su uživali u dočeku u Zagrebu po povratku u Hrvatsku.

Pohvale koje su stizale sa svih strana bile su još jedan sjajan dokaz koliko je velik njihov uspjeh, a na priču koja nas je oduševila nas je još jednom vratila Ivana Kapitanović, trenutno ozlijeđena hrvatska kapetanica, koja zbog toga nije mogla braniti za Hrvatsku na ovom EP-u.

Hrvatska golmanica je tijekom EP-a na stranici Hrvatskog rukometnog saveza objavljivala kolumne pod nazivom #CROlumna, a njezina završna priča opisala je ovu hrvatsku priču s naglaskom na Ćamilu Mičijević, njezinu dobru prijateljicu i klupsku suigračicu u francuskom Metzu, koja je blistala tijekom cijelog EP-a svojim izdanjima na terenu i veseljem koje je širila oko sebe dok se nije igralo.

“Vesela Mostarka, emotivna jako prije svega došla je u hrvatsku reprezentaciju. Mnogo osuđivanja je prošla zbog toga ne samo ona nego i njena obitelj pri odlasku u Hrvatsku bez obzira što bosanska reprezentacija nije postojala. Naučili smo je himnu, to je bilo prvo što je naučila. Još u mlađim kategorijama sam joj rekla moraš znati himnu ako želiš igrati za Hrvatsku. Naučila je, odmah, na prvom okupljanju, bez pogovora, možda i zbog straha, možda i poštovanja”, napisala je Kapitanović u svojoj kolumni, u kojoj se prisjetila i teških trenutaka iz karijere svoje prijateljice i reprezentativne suigračice.


“A onda jedan dan zadesila ju je ozljeda. Nazvala je u suzama, plačući i jecajući, ‘puklo je osjetila sam puklo je…’ Šest mjeseci borbe sa koljenom, ostala je pozitivna Ćana bez mana u svakom trenutku. Slavili smo mjesece koji prolaze i željno iščekivali njen povratak. Prva utakmica nakon duge pauze… Iščekivanje, uzbuđenje… Početak utakmice… Ćamila na podu… koljeno!!! Šok i nevjerica, isto koljeno, drugi put zaredom! Zovemo, ne javlja se… Danima se ne javlja…

Svi smo zabrinuti, Ćamila u dalekoj Mađarskoj bez odgovora. Sigurna sam da je u tim trenucima dotakla dno svog života. Onako kako ja ne mogu opisati emocije ponosa i sreće kad sam je gledala cijelo ovo prvenstvo, tako se riječima ne može opisati njeno stanje tada, loše stanje. Ne mogu ni zamisliti što joj je sve prolazilo kroz glavu… Emotivna, krhka Ćamila zasukala je rukave; mentalno se izdigla iznad svoje uzastopne ozljede i drugi put zaredom posvetila se oporavku ozljede koljena”, dodala je hrvatska golmanica.

‘Gradili smo, gradili i sagradili’

“Svi će reći što je drugo mogla… Ali koliko ih se samo ostavilo rukometa zbog ozljeda. I ona je možda dok je po drugi put učila hodati razmišljala o tome, bilo joj je teško, iznimno teško, na rubu da poludiš… Poludiš, ali prohodaš. Prohodaš, protrčiš, proigraš. I vraća se drugi put nakon duge dvije godine! Ona krhka Ćamila postaje čvrsta, stabilna osoba, potpuno novo izgrađena, a kako i ne bi pakao je prošla. Sezona prekinuta radi korone, još i to rekla je!!”, nastavila je Kapitanović, dodajući da se Mičijević odlično snašla i kao njezina suigračica u jakom Metzu, iako je i ondje stigla s dvojbama.

“I evo je… Najveća rukometna scena Europe. Europsko prvenstvo. Ne ispušta priliku i dovodi Hrvatsku do povijesnog uspjeha. BRONČANA MEDALJA! Ali nije ju osvojila samo Ćamila. Osvojilo je zajedništvo. Osvojilo je međusobno poštovanje i ljubav. I velika borba!”, istaknula je Kapitanović, spominjući zajedništvo koje su imale sve igračice – i koje je vodilo do velikog uspjeha.

“Gradili smo, gradili i sagradili. Sagradili smo broncu!! I nećemo dopustiti da itko to sruši. Nećemo jer želimo nadograđivati. I nadogradit ćemo! Ja, nadam se, u dobro poznatoj, prirodnoj ulozi”, zaključila je Kapitanović u svojoj kolumni.

Mičijević je pokazala svoj veseli karakter i na kraju zajedničkog puta sjajne hrvatske ekipe na ovom okupljanju, po povratku u Zagreb, opisujući svoje emocije i doživljaje suigračica u novom videu s njom u glavnoj ulozi koji je objavio HRS.

Komentari