JEDVA ČEKA NASTUP! Cindrić nikad nije bio uzbuđeniji, evo što je rekao o kvalifikacijskom turniru koji očekuje reprezentaciju

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski rukometni reprezentativci Domagoj Pavlović i Luka Cindrić s optimizmom čekaju nastup na kvalifikacijskom turniru za ovogodišnje Olimpijske igre koji će se od petka do nedjelje igrati u Montpellieru.

Hrvatska će u konkurenciji Francuske, Portugala i Tunisa pokušati zauzeti jedno od prva dva mjesta koja vode na OI u Tokio. Kvalifikacijski turnir u Montpellieru dolazi nakon lošeg nastupa na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Egiptu na kojemu je Hrvatska zauzela tek 16. mjesto, a nakon kojega je na dužnosti izbornika Linu Červara zamijenio Hrvoje Horvat.

“Ono što je bilo u prvom mjesecu, bilo je. Mi moramo gledati unaprijed, a trenutačno to su kvalifikacije za Tokio. Nema većem motiva za sportaša nego otići na Olimpijske igre. Kako smo znali da nećemo imati puno vremena za pripremu, već zadnjih mjesec dana s izbornikom analiziramo protivnike. Preko whatsappa nam je slao svoje taktičke zamisli koje ćemo sada kroz par treninga pokušati pretvoriti u djelo”, rekao je srednji vanjski Domagoj Pavlović.

Njegov kolega, srednji vanjski Barcelone Luka Cindrić, koji je zbog ozljede morao ranije napustiti SP u Egiptu, smatra kako veliki broj utakmica neće biti problem.


“Korona nam je potpuno poremetila raspored i zato imamo veliki broj utakmica, ali to ne umanjuje našu želju i kotiv za ove kvalifikacije. Svima je san otići na Olimpijske igre.

Imamo tešku skupinu, ali trebamo se fokusirati na svoju igru. Vjerujem u nas i gledam pozitivno na čitav turnir. Naša igra će se bazirati na čvrstoj obrani i što većem broju golova iz protunapada. Moramo ubrzati svoju igru, a to je početak za nešto ozbiljnije”, dodao je Cindrić.

Hrvatska će u petak igrati protiv Francuske, u subotu protiv Portugala, a u nedjelju protiv Tunisa.

Komentari