HRVAT PROZVAO GLAVNU ZVIJEZDU ZAGREB OPEN-a ‘Možemo se vidjeti jedino u finalu’

Photo: Profimedia

Iako se Zagreb Open trebao održati u travnju, u zagrebačkom Domu sportova tek je u rujnu započeo najkvalitetniji turnir u godini.

Europsko prvenstvo do 21 godine u Varaždinu bilo je posljednje prije početka pandemije, a nakon osam mjeseci Zagreb Open je prvo  međunarodno seniorsko natjecanje.

Organizatori turnira ističu kako se turnir nastavlja bez obzira na uvjete u kojima se organizirao. “Činjenica je da je pandemija sve zaustavila i to što organiziramo turnir naša je velika pobjeda”, navodi Renato Čengić, direktor HSTS-a.

Ovogodišnji turnir uveličat će i dolazak Vladimira Samsonova koji je dokaz da i bez velikih priprema turnir ima ime u stolnoteniskom svijetu. Samsonov je već gostovao u Zagrebu, a čak je pet puta bio pobjednik Zagreb Opena.


Ponajbolji hrvatski igrač, 90. igrač na svijetu, Frane Kojić nikada nije igrao protiv Samsonova te navodi kako se mogu susresti jedino u finalu iako trenutno uopće ne razmišlja o tom susretu.

“Bit će izazovno igrati, renkingom i statusom jesam favorit, ali da bih ušao u finale najprije treba dobiti tri meča. Ako dođe do susreta s Samsonovim, bit će mi drago, a ako ne, valjda će biti još prilika”, istaknuo je Kojić za Večernji list.

Komentari