HRGOVIĆEV SKOK NA LJESTVICI NAJBOLJIH: Blizu ulaska u TOP 5 teškaša svijeta po WBC-u!

FOTO: Facebook Filip Hrgović
Najbolji i neporaženi hrvatski teškaš (10-0, 8 KO) Filip Hrgović skočio je s 10. na 7. mjesto rang liste izazivača. WBC-ov prvak je Deontay Wilder koji se 22. veljače ponovno bori s Tysonom Furyjem koji je prvi izazivač.

Dillian Whyte je privremeni prvak i idući obvezni izazivač. Na broju 2 je nakon samo jedne borbe u teškoj kategoriji Oleksandr Usyk, koji je i obvezni izazivač WBO federacije.Prije Hrgovića još su Oscar Rivas, Luis Ortiz, Andy Ruiz Jr. i Adam Kownacki. Iza njega na 8. poziciji je bivši svjetski prvak Joseph Parker, a u prvih 10 još su Alexander Povetkin i Michael Hunter. Petar Milas je 33. Hrgović je 8. na IBF-ovoj i 14. izazivač na WBO ljestvici, prenosi Cro Ring.
WBC je jedina boksačka organizacija koja je zabranila svojim boksačima natjecanje na Olimpijskim igrama u Tokiju prod prijetnjom suspenzije od dvije godine. Ujedno je najstarija, najuglednija i jedina organizacija koja nedostaje Joshui da kompletira pojaseve, stoga iako je Wilder u posjedu samo WBC pojasa, on ima posebnu težinu.
Joshua je najavio lov na WBC pojas. Plan mu je da se umiješa u priču između druge i treće borbe branitelja titule Anthonyja Joshue i izazivača Tysona Furyja.
Isti Joshua dugo je bio prozivan da izbjegava borbu sa “Srebrnim bombarderom”. Je li konačno spreman, i hoće li dobiti priliku ne možemo znati. Svojevremeno je Wilder izjavio da se borba između njih dvojice vjerojatno nikada neće dogoditi.

Komentari