HNS rekao da gledatelji na Maksimiru ne moraju imati maske, a vodstvo ih je nosilo?! Milanović je poštovao propise

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Iako za razliku od svoje prethodnice, Kolinde Grabar-Kitarović, Zoran Milanović ne posjećuje toliko sportske događaje, utakmicu Vatrenih protiv Francuske na Maksimiru nije propustio.

Pritom se pridržavao i mjera Nacionalnog stožera i nije nosio masku za lice. S druge strane, vodstvo HNS-a na čelu s Davorom Šukerom, nosilo je maske.

Najbolje od svega je što je upravo Hrvatski nogometni savez na svojim službenim stranicama istaknuo kako su gledatelji dužni dok sjede na svojim mjestima dužni skinuti masku s lica. To je isključivo iz sigurnosnih razloga zbog identifikacije počinitelja eventualnog kaznenog djela.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Gledatelji su bili dužni nositi masku kako bi se zaštitili od koronavirusa isključivo dok dolaze i odlaze sa svog mjesta na tribini.


“Gledatelji su obvezni nositi zaštitnu masku za lice koja prekriva njihova usta i nos cijelo vrijeme dok se kreću u krugu stadiona (dok čekaju u redu za ulaz na stadion ili u redu za posluživanje hrane i pića ili u redu za WC, dok ulaze na stadion, dok se kreću po tribinama do svoga mjesta i prilikom bilo kakvog drugog kretanja po stadionu).

Gledatelji su sukladno zakonskim propisima obavezni skinuti masku tijekom sigurnosne provjere i pregleda na ulazima na stadion, te kad sjednu na svoje mjesto na tribini za vrijeme utakmice”, stoji na stranicama HNS-a.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Podsjetimo, hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 20.45 na zagrebačkom Maksimiru dočekala je svjetske prvake Francuze u reprizi finala. Bila je to utakmica u Ligi nacija koja je završila porazom Vatrenih rezultatom 2:1.

Prvi gol zabio je Antoine Griezmann u 8. minuti. Za poravnanje rezultata gol je zabio Nikola Vlašić u 64. minuti da bi ipak za pobjedu Francuza precizan bio Kylian Mbappe u 79. minuti.

Komentari