(FOTO) Zapalili Maksimir! Pogledajte kako su Bad Blue Boysi proslavili 35. rođendan

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Navijačka skupina Bad Blue Boys osnovana je prije točno 35 godina. Dinamovi navijači odlučili su dostojanstveno proslaviti svoj rođendan, te su se u srijedu okupili podno Maksimira.

Iako su formalno osnovani 17. kolovoza, navijači su rođendan premjestili na 17. ožujka. Navedeni datum bio je značajan zbog utakmice protiv Partizana 1991. godine, kada je Dinamo proslavio pet godina postojanja uz veliku bakljadu. No, naziv je službeno nastao 17. kolovoza 1986. godine na utakmici protiv Hajduka, kada je Dinamo neočekivano slavio s 4:0.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nekoliko stotina Boysa slavilo je na platou pokraj sjeverne i zapadne tribine, a sve je osiguravala policija. Događaj je prošao bez incidenta, a BBB-ovci su najavili još veću feštu 17. kolovoza  kada bi i epidemiološka situacija trebala biti bolja.

Pjesmama, bakljadom i vatrometom BBB-ovci su proslavili svoj veliki dan.


Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Ovo je ujedno i prvi rođendan bez braće Mamić nakon gotovo 20 godina na vlasti. Podsjetimo, Zoran Mamić je podnio ostavku na mjestu trenera i sportskog direktora nakon presude Vrhovnog sud zbog koje treba u zatvor na četiri godine i osam mjeseci. Isto je napravio i savjetnik uprave i član skupštine Zdravko Mamić  koji bi u zatvoru trebao provesti šest i pol godina.

Komentari