DRES S DEBIJA DAROVAO BRATU: Brekalo otkrio što će biti s ovim u kojem je zabio prvijenac za Vatrene!

foto:Profimedia

Josip Brekalo dočekao je prvijenac u dresu hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon sjajne lopte Matea Kovačića, prodao je dva ‘lažnjaka’ francuskim braničima pa lijepo pogodio za 2:2.

Nema sumnje da taj gol neće zaboraviti, iako je Hrvatska na kraju izgubila od svjetskih prvaka 4:2.

‘Za mene je to bio poseban trenutak, trenutak koji sam sanjao. I to baš na utakmici koja je meni bila od najvećeg mogućeg značaja, jer sam pratio Svjetsko prvenstvo u Rusiji i finalnu utakmicu kao naš najvatreniji navijač. Sanjao sam dan kad ću postati reprezentativac, a sad sam još postigao i prvi gol u reprezentativnom dresu. I to protiv aktualnog svjetskog prvaka. Što se toga tiče, presretan sam, ali naravno da bih bio puno sretniji da smo utakmicu uspjeli privesti kraju u našu korist. Mislim da smo u većem dijelu utakmice bili bolja momčad, pokazali smo vrhunsku reakciju poslije susreta s Portugalom’, započeo je Brekalo razgovor za službene stranice HNS-a.

‘Međutim, morat ćemo poraditi na nekim stvarima, to je svima jasno. Primili smo četiri jako jeftina gola, baš kao i u utakmici s Portugalom. Primiti osam golova u dvije utakmice, koliko god jaki protivnici bili, sigurno nije pozitivna stvar. Međutim, kad stojiš tako dobro na terenu protiv svjetskih prvaka, kao što smo mi stajali u dobrom dijelu prvog poluvremena, to raduje i pokazuje da imamo materijala za budućnost. Ako se posložimo i ispravimo neke greške mislim da ćemo opet gledati vrhunsku Hrvatsku’, nastavio je Josip.


‘Hrvatska je reprezentacija koja vrlo rijetko pobjeđuje utakmice u kojima je lošija od protivnika, mi se za svaku pobjedu namučimo, a vrlo lako izgubimo utakmice u kojima smo puno bolji. A suđenje… Igrali smo protiv Francuske koja je svjetski prvak i država s petnaest puta većim rejtingom od nas, u tom smislu je uvijek lakše neku odluku donijeti protiv nas, nego u našu korist. Međutim, moramo u prvom redu poraditi na našim greškama u igri, svesti ih na minimum i u utakmice u kojima smo bolji odvesti na naš mlin.’

Prije nego što su se igrači nakon utakmice razbježali, svaki od njih se Brekalu potpisao na dres.

‘Dres u kojem sam debitirao za A reprezentaciju protiv Španjolske darovao sam bratu koji je bio uz mene od mojih prvih igračkih dana, a čekao sam ovaj trenutak kada postignem prvi gol da uokvirim taj dres. To je za mene od velikog značaja, to je nešto što sanjaš cijeli život i zaslužuje biti na posebnom mjestu, ne samo u srcu i uspomenama.’

U Parizu je pao dogovor da će sljedeći uokviren dres biti onaj poslije pedesetog nastupa za Vatrene…

‘Hvala puno na lijepim željama…’

Komentari