(VIDEO) VAR JE DEBITIRAO, ALI… Ovu situaciju ni tehnologija ne može raščistiti, je li bio jedanaesterac za Dinamo?

FOTO: Screenshot

Kazat će zlobnici da to tako mora biti. I da ne može drugačije. Jer to je Hrvatska, sportska zemlja u kojoj mora dramatično, do kraja borbeno i napeto, ponekad i ne sa sretnim završetkom. Srećom pa je u subotu, u susretu 26. kola domaće nogometne lige, konačno svoju pretpremijeru imala i video-tehnologija.

VAR je, kako će kazalištarci reći, imao svoju praizvedbu na hrvatskim nogometnim terenima. Maksimirski susret Dinama i Intera ponudio je mogućnost Bruni Mariću i njegovim pomoćnicima u sobi ispod juga Dinamovog stadiona da pogledaju utakmicu iz svog kuta. Nije im bilo moguće komunicirati s glavnim arbitrom dvoboja, Ivanom Bebekom, ali… Za probu, za stjecanje osjećaja, za gušta – ako hoćete. Tko ne bi volio biti u VAR-sobi…

I opet dolazimo do trenutka zapleta. Jedini pogodak na utakmici dogodio se u 16. minuti kad je pogodio Nikola Moro, ali on nije sporan. Sporno je ono što se dogodilo nakon pola sata igre. Jedanaestercu kojeg nije uspio iskoristiti Komnen Andrić prethodio je dvoboj Dinamovog lijevog braniča Marija Muse i suparnika mu Jasmina Čelikovića. Jedni kažu da je bio jedanaesterac, drugi da nije… Srećom po sportsku pravdu da ga Andrić nije realizirao, jer bi se o tome pričalo, itekako.

Uostalom, ako niste gledali utakmicu, pogledajte situaciju pa prosudite sami…


Komentari