Poslastica u Zagrebu! HNL se vraća velikim derbijem na Maksimiru

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Pred zagrebačkim klubom novi je izazov. Dinamo u utorak od 18.05 sati na Maksimiru dočekuje Rijeku.

Treneri obje momčadi najavili su derbi.

“Vremenske prilike ili neprilike su takve da nije jednostavno raditi jer su tereni smrznuti. Ali što je, tu je, vjerujem da u dobrom stanju i u dobrom okruženju očekujemo utakmicu sa Rijekom”, izjavio je trener Zoran Mamić.

Objasnio je kako moraju biti na visokom nivou kako bi uspjeli riješiti težak izazov koji je pred njima.


‘Znamo kamo idemo’

“Pratili smo što rade, ali nema tu nekih velikih tajni jer poznajemo jedni druge. Neke minimalne promjene su se dogodile kog njih, ali radi se o čvrstoj, kompaktnoj ekipi koja je u Europi, ali i u utakmici sa nama pokazala da su kvalitetni. Moramo biti na visokom nivou da bi to odradili na najbolji mogući način”, rekao je Mamić.

Kod momčadi Simona Rožmana neće biti Velkovskog koji je ozlijeđen od prvog dana priprema, Nwolokora koji je ozlijedio rame, dok se Ristovski polako vraća.

“Znamo kamo idemo, suparnik je odličan, moramo biti posebno koncentrirani prvih 15 minuta jer ako protiv Dinama loviš zaostatak 1:0, onda si u problemima.

Imamo svoju strategiju, oni mogu igrati u različitim sustavima, imaju jako dobro individualnu kvalitetu i jako su dobro vođeni. U takvim utakmicama moraš biti na maksimumu, ali najbitnije je da ne izgoriš i da se ne prestrašiš. Ekipa je dobra, atmosfera odlična, forma na jako dobroj razini, imamo 18, 19 igrača koji su spremni ući. Spremili smo se za prvenstvo, ne samo za prvu utakmicu, ispred nas je lijep ritam gdje možemo iz utakmice u utakmicu pokazivati kvalitetu i zajedništvo, a nadam se da će bodovi biti nagrada”, zaključio je trener Rijeke.

Komentari