CURE SU RAZVALILE, SVAKA IM ČAST! Hrvatska ide u polufinale Europskog prvenstva u Danskoj

Photo: Profimedia

Bajka se nastavlja! Hrvatska je u posljednjoj utakmici drugog kruga pobijedila Njemačku 23:20 te je kao druga u skupini izborila polufinale Europskog prvenstva u Danskoj.

Protivnika ćemo doznati kasnije kasnije nakon raspleta u drugoj skupini gdje do prvog mjesta mogu Francuska i Rusija.

Nervozno su hrvatske rukometašice ušle u utakmicu, nismo zabili gol četiri minute, što su Nijemice iskoristile i povele 2:0, da bi njihovu seriju golom prekinula Debelić. Nakon toga digla se i Mičijević za 2:2. Uzvratile su nam Nijemice s dva uzastopna gola, no na isti im način uzvraća Debelić za 4:4. Još su nam jednom u 14. minuti Nijemice pobjegle na plus dva, da bi u 18. minuti imale napad i za plus tri, no srećom su pogriješile, što kažnjava Milosavljević i pogađa za 7:8.

Nijemice su bez gola bile gotovo osam minuta, no nismo to iskoristili da dođemo do vodstva, iako smo imali priliku za to u tri napada. Najbolju u 23. minuti kada Blažević nije iskoristila sedmerac. Crnu seriju naših protivnica prekinula je Maidhof golom iz sedmerca za 9:8. Nakon toga krenula je igra gol na gol, sve do 28. minute kada smo s dva uzastopna gola stigli preko Ježić do prvog vodstva. No, na odmor ipak nismo otišli s prednošću, ponajviše zahvaljujući Maidhof koja nam je zabila čak sedam golova u prvih 30 minuta.


Hrvatska je fantastično otvorila nastavak utakmice, gdje nam Njemačka nije zabila gol više od devet minuta, dok smo mi na krilima Mičijević i Kalaus otišli na velikih plus pet (17:12) u 39. minuti. Uslijedilo je razdoblje od pet minuta u kojem su u prvom planu bile golmanice, da bi hrvatsku crnu rupu pet minuta bez gola prekinula Debelić golom za 18:13. Ista nam je igračica u 45. minuti donijela prvi put i plus šest (19:13).

Zaigrale su Nijemice agresivnije nakon toga, što je rezultiralo time da su minutu i pol stigle na samo minus dva. No, da ne bude drame pobrinula se Debelić golom minutu prije kraja za konačnih 23:20.

Ana Debelić predvodila je Hrvatsku sa šest golova, a svakako treba istaknuti sjajnu Teu Pijević sa 16 obrana iz 32 pokušaja.

 

Komentari