Červar i službeno predstavljen: ‘Zagreb je zvijezda vodilja za reprezentaciju i cijelu zemlju’

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Novi savjetnik za sportska pitanja u PPD-u Zagreb, Lino Červar, u utorak ujutro je i službeno predstavljen.

Na konferenciji za medije rukometnog kluba Prvo plinarsko drustvo Zagreb najavljena je utakmica 5. kola EHF Lige prvaka u kojoj hrvatski rukometni prvaci dočekuju RK Celje – Pivovarna Laško u srijedu 21. listopada u Areni Zagreb.

Červar je na press konferenciji rekao kako je Zagreb važan ne samo za reprezentaciju već i za druge klubove u zemlji.

“Mi smo mala zemlja i Zagreb je zvijezda vodilja, vrlo je važan ne samo za reprezentaciju već je godinama odgajao mnoge igrače i za druge klubove u Hrvatskoj. Mnogi igrači koji su ovdje izrasli igraju u tim klubovima. Zagreb ima sve kategorije, radi se od dječaka do seniora. Prošle godine pratio sam uživo sva državna natjecanja mladih dobnih skupina i samo je Zagreb igrao sa svim kategorijama. Problem je da imamo prekasno izrastanje mladih igrača u seniore, možemo puno više napraviti, gledati kako ih što prije osposobiti da nose klubove. Moramo se kao savez boriti da uz Zagreb i Nexe još više klubova bude bitno pa da oživimo Metković, Split, Osijek, Rijeku”, rekao je Červar, prenosi Sportnet.


Kazao je i kako si je on napisao 23 razloga zašto bi se trebalo davati više novaca iz proračuna za sport.

“To nije samo pretilost i vježbanje, kurikulum rukometa je bio mnogo prije, uvijek smo tražili da igrač ne uči napamet nego da razumije. Uvijek smo tražili od vrhunskog igrača da to razumije jer jedino tako može pamtiti, uvijek smo tražili brzinu odluke i razmišljanja. Nitko ne traži povećanje broja sati tjelesnog odgoja, a kroz to se isto razvija mozak. Argumenti su bitni i bez razvoja sporta nastaje kriza nacije. Ne slažem se s načinom artikulacije i argumentima, smatram da ima mnogo važnijih argumenata s kojima se ne može manipulirati”, rekao je Červar.

Trofejni hrvatski trener imao je problema sa stavljanjem maske na lice. U jednom trenutku stavio ju je i preko očiju.


Photo: Borna Filic/PIXSELL

Komentari