BRAVO! Kauboji ostvarili još jednu pobjedu. Uvjerljivo pobijedili Bahrein s 10 golova razlike

Profimedia

Na samom početku drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu u Egiptu, Hrvatska je odigrala utakmicu protiv Bahreina. Uvjerljivom pobjedom Kauboji su sve bliže četvrtfinalu. Naime Hrvatska je Bahrein pobijedila s čak 10 golova razlike, a konačan rezultat bio je 27:18.

Nakon više od osam minuta bez bahreinskog gola, Al-Sayyad je zabio drugi put i smanjio je na 7:2. Obrana se drži jako dobro, tome smo se i nadali. Marino Marić je s crte donio do sada najvećih +7, na semaforu je stajalo 9:2 za Hrvatsku, no Bahrein je smanjio i pritom je dobio igrača više zbog prvog hrvatskog isključenja.

Bahrein je počeo zabijati. U kratkom razdoblju smanjili su na 11:6 i natjerali su Červara na prvi hrvatski ‘time-out’ u 25. minuti. Bilo je to u fazi utakmice koja je donijela hrvatski pad, no olakšanje nam je pružio gol Zlatka Horvata za 13:6 u 29. minuti. Ipak, Bahrein je odgovorio sa svoja nova dva gola, na poluvrijeme smo otišli s 13:8 na semaforu.

Početak drugog poluvremena donio nam je dobre vijesti. Bahreinci su brzo dobili isključenje, a Horvat je s dva gola povisio na 15:8. To je bilo lijepo vidjeti, no protivnici su odgovorili svojom reakcijom kojom su se približili na 16:11 u 38. minuti.


Hrvatska je odgovorila svojom serijom. Halil Jaganjac je u tranziciji ‘rasparao’ mrežu Bahreina i povisio je na 19:12 u 41. minuti, a za zadržavanje tih +7 pobrinuo se Ivan Martinović koji je zabio dva puta u kratkom razdoblju.

Bahreinci su se u središnjoj fazi drugog poluvremena približili na pet razlike, mogli su i na četiri gola zaostatka, ali spasila nas je obrana Šege. Na drugoj strani, Horvat je svojom novom realizacijom u 50. minuti zabio za 22:16, bio je to prvi hrvatski gol nakon gotovo pet minuta ‘suše’.

Kod 22:17 razveselio nas je Ivan Pešić koji je ušao na hrvatski gol u završnici ove utakmice. Horvat je nakon odličnog dodavanja Martinovića sa svojeg desnog krila donio 23:17, a Martinović je potom u kontri zabio i sam. Imamo 24:17 šest minuta do kraja, pobjeda je praktički već tu.

Horvat je dvije i pol minute do kraja zabio za osam razlike (26:18), najveću hrvatsku prednost na utakmici, nakon toga došli smo i do 28:18, a s tih lijepih +10 je i završilo.

Komentari