BLANKA VLAŠIĆ ISKRENO: ‘Ženama je teže nego muškarcima. Jurila sam medalje, pa shvatila da ima nešto važnije’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Jedna od najboljih atletičarki u hrvatskoj povijesti Blanka Vlašić zauvijek se oprostila od sporta prije dva tjedna. Nakon toga odlučila je posjetiti svog brata u Moskvi. Za ruske medije dala intervju u kojima je otkrila manje poznate detalje iz svojeg života.

“Zaljubila sam se više puta, ali nisam mogla tu biti za drugu osobu u tom smislu. Sport mi je bio najvažniji. Nama ženama je teže imati obitelj tijekom karijere nego muškarcima. Oni ne moraju preskakati treninge i natjecanja. Mi moramo prestati sa sportom kad zatrudnimo na barem godinu dana”, rekla je Vlašić i dodala da se njezino razmišljanje o životu promijenilo u posljednjih 10, 20 godina.

“Sada shvaćam da su i medalje i slava sjajni, ali to nije poanta i smisao života. Jurila sam medalje, ali shvatila sam da je smisao života naći nekog uz koga ćeš ostarjeti”, priznaje.

Činjenica da joj je otac trener, dvosjekli je mač. Trebalo joj je vremena da se prilagodi, ali ipak danas je sretna što je ispalo tako.


“Znao me u dušu, bilo mu je sve jasno i bez priče. Osjećao je što mogu i što trebam svakog dana”, odgovorila je najbolja hrvatska visašica.

No, sebe ne vidi kao trenericu. Kaže da je to prevelik stres i ne želi to ponovno proživljavati.

“Kad bih imala talentiranu kćer, možda bih nju trenirala. Moja velika želja je osnovati obitelj što nisam uspjela za vrijeme karijere”, otkrila je.

Novinare je zanimalo i u čemu je razlike između nje i brata Nikole.

“Ovo je individualni sport. Tu čim malo kiksate, to se osjeti. U nogometu se ipak možete sakriti iza momčadi i osvajati trofeje ako i ne igrate previše. Opet, moj brat je morao rano napustiti Split da bi ostvario karijeru. Ja nisam to imala, ja bih napuštala kuću samo na par dana. Split je moja oaza mira, ne mogu zamisliti život nigdje drugdje”, kazala za Blanka.

 

Komentari